Foto:TANJUG/ MRE/ ZORAN PETROVIC

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je danas da novi napadi potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić u vezi sa reformisanjem EPS-a "pokazuju samo neznanje i loše namere ove političarke"."

„Кao nekom ko je 20 godina u energetici, nema potrebe da mi objašnjavate da li je EPS srebrnina ili suvo zlato i da brinete da se ne pretvori u ‘staro gvožđe’. Dovoljno je što stalno moram da demantujem lažne vesti koje dolaze od vas, jer vaše tvrdnje o EPS-u imaju istu težinu kao i optužbe o uzgajanju marihuane u vojnom poljoprivrednom dobru u Moroviću, na kojem su pronađeni samo pilići“, navela je ministarka u odgovoru Mariniki Tepić.

Tepić je ranije danas ukazala da se ;“katastrofalno rasparčavanje Elektroprivrede Srbije mora zaustaviti“, na šta joj je Mihajlović odgovorila ;da je cilj ;reorganizacije EPS-a „efikasnije i profitabilno poslovanje, kako bi to preduzeće bilo uspešno ne samo u okvirima Srbije, već i regiona“. ; Ministarka je rekla da „EPS trenutno podseća na staru srebrninu koja može ponovo da zasija, ne samo u Srbiji, već u celom regionu“, na šta je Tepić odovorila da je to preduzeće „suvo zlato“ koje vlast hoće da pretvori u „staro gvožđe“.

Pročitajte još...

Reagujući na tu ocenu Mihajlović je navela da „sve što se radi u vezi sa reformisanjem EPS-a radi se da bi preduzeće bilo profitabilno i jaka kompanija u regionalnim okvirima“ i da ne zna zašto se tome protivi Tepić, „osim ako time ne pomažete nekom da sačuva svoje lične interese i nastavi lov u mutnom“.

„Umesto što se nudite preko medija da vodite kadrovsku politiku Vlade, bilo bi bolje da se malo upoznate sa time šta podrazumeva reformisanje preduzeća kao što je EPS i zašto se radi odvajanje delatnosti. A da će kadrovskih promena biti, biće ih, u svim javnim preduzećima, ali ih svakako neće diktirati lažni borci za interese EPS-a. Jer, interes samog EPS-a je da se reformiše, a ko se tome protivi, nema dobre namere ni prema EPS-u i njegovim zaposlenima, a ni prema građanima Srbije“, istakla je u saopštenju ministarka Mihajlović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare