Zlatibor Lončar Foto:Antonio Ahel/ATAImages

“Narodu računi ne trebaju da bi znao koliko ih koštaju liste čekanja i prinudno lečenje kod privatnika, zbog nesposobnosti Lončara i ekipe da im obezbede unapred plaćenu zdravstvenu zaštitu”, rekao je dr Aris Movsesijan, potpredsednik Pokreta slobodnih građana, reagujući na sramnu izjavu nekadašnjeg, pauziranog, pa opet postvljenog ministra zdravlja Zlatibora Lončara da pacijentima u državnim zdravstvenim institucijama treba izdavati račune, da bi videli koliko koštaju njihove usluge.

“Svi zaposleni građani plaćaju zdravstveno osiguranje svakog meseca, a svi građani imaju pravo na zdravstvenu zaštitu, što bi jedan ministar zdravlja morao da zna. Godinama insistiram na temeljnoj reformi zdravstva, na uključivanju privatnog sektora u sistem zdravstvenog osiguranja. To zahteva debatu u društvu, od koje beže ministar Lončar i njegovi politički saborci. Zašto? Jer nemaju argumente niti ozbiljne planove, osim izmišljenih kula i gradova, dok im pola zdravstvenih ustanova u Srbiji vode direktori u v.d. statusu, postavljeni po političkoj osnovi. Hoće li i njima ministar ispostaviti račune”, upitao je potpredsednik PSG.

PROČITAJTE JOŠ

“Lončar neka položi račun o neverovatnom broju umrlih od posledica kovida, o netransparentnoj nabavci respiratora, o zabrani zapošljavanja doktora i zdravstvenih radnika i o neuspešnoj proizvodnji vakcina u propalom “Torlaku”, rekao je dr Movsesijan.

Pokret slobodnih građana nastaviće borbu za bolju Srbiju, za državu u kojoj će se primarnom zdravstvu vratiti najvažnija uloga. To je put ka ozdravljenju ne samo pacijenata, već celokupnog, nikad reformisanog sistema. Svi građani Srbije plaćaju zdravstveno osiguranje svakog meseca, ali očigledno ni posle toliko godina ministrovanja Lončar ne razume šta znači reč “osiguranje”.

BONUS VIDEO Zlatibor Lončar izašao iz medijske ilegale, pa odmah u Skupštini napao opoziciju: „U vaše vreme nije bilo lekova“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare