Vuk Jeremić Foto: Ivan Dinić/Nova

Predsedništvo Narodne stranke potvrdilo je da protesti "Srbija protiv nasilja" moraju ostati fokusirani na ispunjenje zahteva koje su postavili građani, saopštila je večeras ta partija.

„Narod očekuje od organizatora protesta nastavak zajedničkog delovanja svih, bez obzira na političke i ideološke razlike, kako bi zahtevi bili ispunjeni“, navodi se u saopštenju.

Predsedništvo Narodne stranke smatra da bi u, kako se navodi u saopštenju, organizaciju protesta trebalo pozvati i ostale parlamentarne stranke – Novi DSS, Dveri i Zavetnici, i vanparlamentarne političke organizacije – Srbija centar, SDS i Dosta je bilo, kao i druge stranke i udruženja koja su spremna da doprinesu ostvarivanju ciljeva protesta.

„Narodna stranka nastavlja da učestvuje u protestima ‘Srbija protiv nasilja’ i, kao i do sada, sve svoje resurse stavlja na raspolaganje za organizaciju protesta“, poručili su iz ove partije.

Podsetimo, ranije je na sastanku opozicije koja organizuje proteste „Srbija protiv nasilja“ odlučeno da predstavnici desnice neće učestvovati u organizaciji protesta, te se za sada ne vidi potreba da se proširi broj organizacija koje organizuju proteste.

Kako je ranije za Nova.rs rekao Srđan Milivojević iz Demokratske stranke, koja učestvuje u protestima kao tehnički organizator, predstavnici opozicije konstatovali su na sastanku da je desnica ostala pri svom stavu da ne učestvuje u organizaciji protesta.

„Mi smo na sastanku organizacionog odbora doneli odluku da se oni za sada ne uključuju u organizaciju. Oni su bili pozvani da učestvuju od prvog protesta, ali su se opredelili da politički deluju kroz parlament. Sami su se opredelili, ne vidimo prostor da se nešto promeni. Desnica se sama odlučila da ne učestvuje, dali su potpise za sednicu Skupštine i želeli su samo da rade u parlamentu. Hvala im na toj podršci, ali odbili su učestvuju u organizaciji“, rekao je Milivojević za Nova.rs.

Pre toga je poslanik Narodne stranke Stefan Jovanović rekao je da na proteste treba pozvati Novi DSS, Zavetnike, Dveri, DJB i SRCE.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar