Bratislav Bata Jugović Foto: N1

Poslanik Srpske napredne stranke Bratislav Jugović, tokom nedavnog gostovanja na televiziji Hepi, javno je pružio podršku Slobodanu Milenkoviću Senti, načelniku beogradskog Odeljenja za borbu protiv droga, koji se našao na udaru prorežimskih medija nakon informacije da mu se sprema premeštaj u Odeljenje za ratne zločine. Zbog podrške policajcima i sam Jugović morao našao se na meti medija naklonjenih njegovoj stranci, čime je još jednom potvrđeno da će strogo kažnjavati svako iskakanje iz unapred određene partijske agende.

Pročitajte još..

Inspektor Milenković, zaslužan za otkirvanje slučaja “Jovanjica”, danima je punio naslovne strane prorežimskih medija, koji su ga redom obeležavali kao “saradnika mafija”, “prljavu značku”, “čistača droge za kavački klan”.

Otkrivanje “Jovanjice”, koja je jedna od najvećih afera aktuelnog režima, ozbiljno je ugrozila ovog policajca, koji je naposletku morao i da angažuje i advokata kako bi se odbranio od napada dirigovanih s vrha države.

Slobodan Milenković Foto:MUP

Među retkima koji su javno pružili podršku Milenkoviću bio je, iznenađujuće, poslanik Srpske napredne stranke Bratislav Jugović.

„Mene ovde iskreno brine sudbina policajca Milenkovića. Ja ne mislim da je Slobodan Milenković, koji je izgubio prst jureći kriminalce, koji je toliko droge sklonio sa ulice, da je on prljav policajac. On je predstavnik institucije i ja uvek želim više da verujem institucijama nego okrivljenom“, kazao je Jugović gostujući na televiziji Hepi.

Na taj način, Jugović je iskočio iz standardnog šablona vladajuće partije, pa mu je zamereno što je, umesto da se pridruži hajci na policajce iz slučaja “Jovanjica”, izrazio zabrinutost za jednog od njih.

Izjava poslanika SNS iznenadila je, kako one koji su naviknuti da slušaju iste poruke iz te partije, tako i onaj deo javnosti koji je blizak vladajućoj stranci. Reakcija je usledila pet dana kasnije – Jugovićeva fotografija je, po kazni, osvanula na naslovnoj strani jednog od režimskih glasila, uz “eksluzivnu” priču iz 2005. godine, gde se navodi da je tukao svoju koleginicu u jednoj predškolskoj ustanovi.

Iako je Aleksandar Vučić, lider naprednjaka, u nekoliko navrata tvrdio da je SNS “izrazito demokratska stranka” u kojoj svako ima pravo na svoje mišljenje, pomenuti slučaj pokazuje suprotno. U SNS se vrednuje i prihvata samo ono što je u skladu sa stavom vođe partije, a svako odstupanje i odudaranje od zvaničnog stava biće strogo kažnjivo.

Ovim povodom, “Nova” je pokušala da stupi u kontakt sa poslanikom SNS Bratislavom Jugovićem, ali on nije odgovarao na naše pozive i poruke. U ranijoj izjavi za “Danas”, Jugović je rekao da naslovna strana koju je dobio u jednom prorežimskom glasilu nije rezultat njegovih stavova o aktuelnim temama, već njegovog odnosa prema jednom od saradnika Belivukove grupe, koji se, kako je rekao, još uvek nalazi na slobodi.

“Što se tiče brutalnih laži koje su objavljene, napominjem da se u predškolskoj ustanovi protiv mene nikada nije vodio disciplinski postupak i da sam u kolektivu u kojem dominiraju žene jednoglasno izabran za predsednika sindikata. Sve ostalo će biti tema na sudu. Institucije neka rade svoj posao, a tabloidi svoj“, rekao je Jugović za Danas.

Podsetimo načelnik Policijske uprave za Grad Beograd Veselin Milić napisao je predlog za privremeni premeštaj načelnika Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodana Milenkovića na mesto inspektora u Odeljenje za ratne zločine, ali on nije potpisan.

Pročitajte još...

Njegov pravni zastupnik Zdenko Tomanović ovim povodom je rekao za naš portal da interes u premeštanju Milenkovića sa odeljenja imaju oni kojima smeta zakon.

„Interes da premesti Sentu Milenkovića iz Odeljenja za borbu protiv droga u Odeljenje za ratne zločine ima onaj kome smeta zakon. Zaista smatram da bi njegovo smenjivanje, kako se najvalјuje, bilo ponižavanje zakona i institucija naše države”, kazao je Tomanović za Nova.rs.

Slobodan Milenković u dva navrata išao je na poligraf povodom slučaja „Jovanjica“ i oba puta je prošao.

Glasao protiv Zakona o vodi

Pomenuti poslanik bio jedan od dvojice iz vladajuće partije koji su glasali protiv spornog Zakona o vodama, koji je kasnije odbio da potpiše Aleksandar Vučić, vrativši ga Skupštini na ponovno razmatranje.

U kasnijoj izjavi, Jugović je rekao da za Zakon nije glasao iz dva razloga.

„Prvi, zato što nije u interesu građana Srbije, a drugi razlog je zato što se iz aviona vidi da je protivustavan. U međuvremenu sam upisao Pravni fakultet. Imam neodoljivu potrebu sebi da objasnim, zašto poslanici koji su završili Pravni fakultet ne uviđaju nešto što bi svaki čobanin uvideo, a tiče se pravne logike“, rekao je Jugović i dodao:

„Zbog toga se i zalažem da čobani osnuju svoju partiju i da kao parlamentarna stranka daju našem društvu veći doprinos od mnogih učesnika na političkoj sceni, računajući i predstavnike vlasti i predstavnike opozicije. Čobani nesumnjivo najbolje mogu da objasne fenomen blejanja na političkoj sceni. Mnogo je blejača, a vrlo malo istinskih sledbenika politike Aleksandra Vučića“, zaključio je Jugović.

BONUS VIDEO: Jugović o Senti Milenkoviću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare