Poslanik Srpske napredne stranke Bratislav Jugović u jutrošnjem gostovanju na televiziji "Happy" stao je u odbranu inspektora Slobodana Milenkovića, poznatijeg kao Mali Senta, koji je prethodnih dana na udaru javnosti povodom predloga o njegovom premeštanju sa mesta načelnika Odeljenja za borbu protiv droga na drugo odeljenje. Jugović je rekao da ga brine sudbina policajca Milenkovića, te pohvalio njegov rad.

„Mene ovde iskreno brine sudbina policajca Milenkovića. Ja ne mislim da je Slobodan Milenković, koji je izgubio prst jureći kriminalce, koji je toliko droge sklonio sa ulice, da je on prljav policajac. On je predstavnik institucije i ja uvek želim više da verujem institucijama nego okrivljenom“, kazao je Jugović.

Ovo je prvi put da je neko iz redova SNS-a javno istupio i stao u zaštitu inspektora Milenkovića, koji je bio jedan od glavnih aktera u otkrivanju afere „Jovanjica“, najveće plantaže marihuane u Evropi.

pročitajte još:

Podsetimo načelnik Policijske uprave za Grad Beograd Veselin Milić napisao je predlog za privremeni premeštaj načelnika Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodana Milenkovića na mesto inspektora u Odeljenje za ratne zločine.

Njegov pravni zastupnik Zdenko Tomanović ovim povodom je rekao za naš portal da interes u premeštanju Milenkovića sa odeljenja imaju oni kojima smeta zakon.

„Interes da premesti Sentu Milenkovića iz Odeljenja za borbu protiv droga u Odeljenje za ratne zločine ima onaj kome smeta zakon. Zaista smatram da bi njegovo smenjivanje, kako se najvalјuje, bilo ponižavanje zakona i institucija naše države”, kazao je Tomanović za Nova.rs.

Slobodan Milenković u dva navrata išao je na poligraf povodom slučaja „Jovanjica“, poslednji put dok je bio pozitivan na koronavirus.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram