Milun Todorović i Bratislav Jugović Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs/N1

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučič gradi auto-put Čačak Požega, a gradonačelnik, Milun Todorović ne može da sanira ni nekoliko pukotina na toj saobraćajnici u selu Gornja Gorevnica iz kojeg potiče, kaže poslanik SNS Bratislav Jugović o svom stranačkom kolegi.

„Meštani su već jednom protestovali i upozoravali da postoji nekoliko veoma nebezbednih tačaka na lokalnom putu. U međuvremenu su se suočavali sa restrikcijama vode i struje. Selo nema električnu energiju, bezbedanu saobraćajnicu, ali ima gradonačelnika koji se „češlja“. Da nije užasno, bilo bi smešno“, naveo je Jugović na svom Fejsbuk nalogu.

On je podsetio da se juče na tom putu desila saobraćajna nezgoda, kada je kamion sleteo na lakat krivini i smrvio pomoćni objekat jednog domaćinstva i stoletno stablo. To je užasno, zaključio je poslanik SNS.

Sa njim su saglasni i žitelji Gornje Gorevnice koji su zgroženi stanjem puteva koje su prinuđeni da koriste.

Ističu da nemaju ništa protiv izgradnje auto-puta Čačak Požega, niti žele da zabrane prolazak kamiona, već samo traže da se održavaju, odnosno kada se pojave oštećenja, da budu sanirana.

„Put se konstantno uništava kamionima koji prevoze materijal za izgradnju auto-puta. Da ne bi došli u situaciju kao što je Rakova, gde više ne postoji asfalt, više puta smo upozoravali čelnike opštine da preduzmu nešto, a to je da se vrši konstantno saniranje puta, kako se pojave rupe. Takođe, udišemo prašinu, voze neprilagođenom brzinom, eto baš juče se desila nezgoda kada je kamion pun materijala sleteo sa puta i praktično uništio celo domaćinstvo“, ogorčeno navode za Nova.rs. ne isključivši mogućnost ponovnih protesta i to ispred domaćinstva gradonačelnika Čačka.

Prema njihovim rečima, vozače tih kamiona niko ne kontroliše, i, kako tvrde, prevoze veću količinu tereta od dozvoljene. Zahtevali su da neko od nadležnih reaguje, što se do sada nije dogodilo.

„Nadamo se da će naši apeli čelnicima lokalne samouprave uroditi plodom“, zaključili su oni za naš portal.

Za komentar smo pozvali i gradonačelnika Čačka, Miluna Todorovića, kao i njegovog pomoćnika zaduženog za Mesne zajednice, Milana Bojovića, ali se oni do zaključenja teksta nisu javljali na telefon.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar