Zbog repilike koju nije dobio tokom skupštinskog zasedanja, a nakon izlaganja ministra finansija Siniše Malog, lider Nardnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić prišao je stolu predsedavajuće Marine Ragoš, kao i Siniši Malom.

Drugi dan skupštinskog zasedanja pratite u našem BLOGU UŽIVO.

Komentarišući predlog rebalansa budžeta, predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić rekao je da je kompletna ekonomska politika ove vlasti – jedna velika iluzija. On se potom obratio ministru finansija Siniši Malom.

Skupština Srbije
Borislav Bora Novaković i Miroslav Aleksić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„A vi, gospodine Siniša Mali, ste uz Aleksandra Vučića, verovatno jedan od najboljih iluzionista trenutno u Srbiji. Ja vam čestitam na tome. To nije lako. Ozbiljan ste manipulator, ozbiljan iluzionista i vi verujete u to što pričate i prenosite građanima tu poruku da i oni treba da veruju u te vaše iluzije o boljem životu, o napretku Srbije, o nikad boljem, nikad većem i tako dalje. Juče ste rekli da smo jaki, stabilni, rast nikad veći, prihodi nikad veći, sve nikad veće“, rekao je Aleksić.

Potom je dodao:

„Ovaj rebalans ste napravili prema potrebama grupe ljude koji su izvođači radova i infrastrukturnih projekata vas iz vlasti. Ovo je budžet za Milenium tim, za Zvonka Veselinovića, za Konkord vesti za razne vaše kolege i prijatelje sa kojima se dogovarate preko SMS poruka i u kafanama. Vi, ministre Mali, vrlo dobro znate kako se preko poruka dopisujete sa Zvonkom Veselinovićem šta je čija obaveza i koliko ćete da podignete vrednost radova“, rekao je Aleksić u nastavku svog obraćanja.

PROČITAJTE JOŠ

Podcrtao je da su mnogi ugovori za vreme ove vlasti bili tajni.

Usledila je replika ministra finansija Siniše Malog.

„Radi se o neviđenom licemerju, koje bih rekao s obzirom na to da je poštovani narodni poslanik učestvovao u radu prethodne vlasti, pa ću iskoristiti vaše i svoje vreme da vas upoznam sa rezultatima prethodne vlasti. Ono što je interesantno, na neki način je suština izlaganja koja ste imali priliku da čujete, je nemogućnost, neumeće, sabiranja, množenja ili deljenja nekoliko brojeva. I po tome je uvaženi narodni poslanik bio poznat po ocenama koje ima u srednjoj školi i daću vam konkretan primer za to“, reako je Mali.

Skupština Srbije
Siniša Mali Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Govoreći o tajnim ugovorima koje je Aleksić pominjao, Mali je naveo da ne zna na koje tajne ugovore misli.

„Ugovor o Beogradu na vodi je javan, stavljen na stranicu, web stranicu Vlade Republike Srbije, dan nakon što je potpisan, imate priliku da vidite i prava i obaveze i sve ostalo, samo nekako niko da pomene da od najružnijeg dela grada smo napravili najveće gradilište u ovom delu Evrope i potpuno promenili izgled našeg Beograda“, istakao je Mali.

Poslanik Aleksić je potom zatražio repilku, koja mu nije data, nakon čega je prišao stolu predsedavajuće i više minuta se raspravljao sa njom. Na kraju je ipak dobio repliku.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare