Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Kreni-Promeni je u Nišu pre skoro dve nedelje podneo predlog narodne inicijative za besplatne udžbenike. Zakonski rok za odlučivanje o inicijativi je 15 dana, i on ističe sutra. Odbornici Kreni-Promeni u Skupštini grada Niša takođe su predali i predlog dnevnog reda za sledeću sednicu skupštine, a koja se tiče materijlanog položaja roditelja đaka i besplatnih udžbenika.

Predsednik skupštine grada Niša izjavio je danas na konferenciji da se odbijaju dopune dnevnog reda koje su zahtevali odbornici Kreni-Promeni, a da je usvojena ista inicijativa novog gradonačelnika Niša, Dragoslava Pavlovića. Tom prilikom Novaković obećava da će svim niškim đacima Grad obezbediti besplatne udžbenike za narednu godinu, saopštili su uz ovog pokreta.

PROČITAJTE JOŠ

Drago nam je da smo našim predlogom podstakli vlast da predloži istu inicijativu. Manje bitno je čiji je predlog usvojen. Važno je da će niški osnovci imati besplatne udžbenike. Svakako pomalo komično deluju zloupotrebe javnih ovlašćenja kako bi se prekršila parlamentarna praksa, pravila i procedure.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar