VULIN I NEHAMER
Foto: MUP Srbije

Nakon navoda da je ministar policije Aleksandar Vulin sebi dodelio čin pukovnika, reagovalo je Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje je u saopštenju navelo da je ministru utvrđen odgovarajući čin policijskog službenika.

MUP je u saopštenju naveo da reaguje „povodom zluradih i netačnih tvrdnji određenih medija i političara da je Vulin, kako ti mediji i političari kažu, ‘sebi prigrabio čin pukovnika policije'“.

„U skladu sa Zakonom o policiji i Pravilnikom o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Ministarstvu unutrašnjih poslova, koji je donet u junu 2018. godine, radno mesto ministar unutrašnjih poslova razvrstano je u radno mesto policijskog službenika u statusu ovlašćenog službenog lica. U skladu sa tim zakonskim i podzakonskim propisima, a uzimajući u obzir radni staž, ministru je utvrđen odgovarajući čin policijskog službenika. Napominjemo da je isto pravilo važilo i za prethodne ministre unutrašnjih poslova, jer je to radno mesto uvek bilo u sistemu policijskih službenika“, naveo je MUP.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare