Foto: Kossev.info

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova, zajedno sa Kosovskom policijom, počelo je da sprovodi akcije uklanjanja srpskih tablica na svim prelazima. Vest je u drugom oglašavanju od jutros, potvrdio kosovski MUP. Ujedno su i objavili video na kojem se vidi da se tablice uklanjaju, piše Kossev.

„Ovom prilikom, Ministarstvo unutrašnjih poslova, donelo je rešenje kojim se obavezuje da obezbedi registarske oznake za sva vozila sa srpskim tablicama koja ulaze na Kosovo na svim prelazima. Kosovska policija preduzela je sve potrebne mere da maksimalno smanji zadržavanje na prelazima“, navelo je Ministarstvo.

Istovremeno, kako piše Kossev, obaveštavaju građane koji cirkulišu sa Kosova u pravcu centralne Srbije, da mogu da koriste srpske registarske tablice, ali da prilikom ulaska na Kosovo i za promet unutar Kosova moraju obezbediti privremene registarske tablice.

Iz kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova, međutim, ne informišu građane da li privremene registarske tablice mogu uzeti i unutar Kosova.

Specijalne jedinice kosovske policije od rano jutros nalaze se u neposrednoj blizini dva prelaza na Severu Kosova – Jarinju i Brnjaku.

Pripadnici Kosovske policije su prethodno juče i u noći između subote i nedelje, u neposrednoj blizini Jarinja dopremili više mobilnih montažnih kontejnera.

Skoro nedelju dana su u toku najave i i iz Beograda i iz Prištine da će se od 15. krenuti sa primenom, kako to kosovski zvaničnici nazivaju reciprocitetom – uklanjanja srpskih tablica i KS tablica na Severu.

Saobraćaj je trenutno na oba prelaza blokiran, te putnici u oba smera i na Jarinju i Brnjaku prelaze pešice.

Na Jarinju se nalaze i kosovski ministar za zajednice i povratak Goran Rakić, i gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević, kao i gradonačelnik Zoran Todić, i bivši načelnik okruga Slavko Simić.

Na Brnjaku su gradonačelnik Srđan Vulović i kandidat za gradonačelnika Zvečana Dragiša Milović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar