Suzana Vasiljevic
Suzana Vasiljević Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević postaje nova mera za multitasking i multistručnost, jer ne postoji drugi način da se objasni kako je jedna osoba, pored vrlo zahtevnog posla koji obavlja, a podrazumeva praćenje u stopu Aleksandra Vučića, tokom prethodne decenija stigla da odvoji vreme i razvije dovoljno umeća i znanja da se nađe na nekoliko važnih pozicija. U upravim odborima Er Srbije i Košarkaškog saveza Srbije, na primer, ali i u Nadzornom odboru Politike, Koordinacionom telu Radne grupe za izradu medijske strategije, a od pre nekoliko dana i u Upravnom odboru Beogradske Filharmonije...

Na sednici Vlade Srbije, održanoj 28. aprila, došlo je do velikih promena što se filharmonije tiče.

Kume kako ćemo, prijatelju lako ćemo

Doneto je rešenje o razrešenju vršioca dužnosti predsednika Upravnog odbora Beogradske filharmonije Vere Milanković, vršilaca dužnosti članova Aleksandre Paladin, Aleksandra Šandorova i Aleksandre Gregović, kao i člana Aleksandra Latkovića.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Umesto njih Vlada je u Upravni odbor Beogradske filharmonije imenovala, u svojstvu predsednika, Radeta Vojnovića, izvršnog direktora za poslovanje sa privredom u Komercijalnoj banci a.d. Za članove UO imenovani su Darko Polić, urbo-prostorni planer, zaposlen u Javnom preduzeću „Urbanizam“, potom Manja Grčić, nova direktorka novinske agencije Tanjug i kuma odskorašnje glavne i odgovorne urednice ove kuće Jovane Joksimović, a zatim i Suzana Vasiljević, diplomirana novinarka i producent, inače savetnica za medije Aleksandra Vučića, kao i Jelenu Dimitrijević, prvu violinu Beogradske filharmonije.

Foto:Instagram/jjovanajoksimovic

Koju će violinu i na koji način Vasiljević svirati u filharmoniji, ostaje da vidimo.

Upravni odbor se ne odbija

Ono što do sada znamo, jeste da Vučićevoj savetnici ovo nije prvi upravni odbor, a verovatno ni poslednji.

Prema podacima registra Agencije za sprečavanje korupcije Vasiljević je trenutno savetnica predsednika (od novembra 2017. godine), članica je Nadzornog odbora „Er Srbije“ (od septembra 2014. godine, sa prekidom od nekoliko dana), a do nedavno je bila i članica nadzornog odbora „Politike“ (od decembra 2012. godine).

U međuvremenu, tačnije u julu 2019. godine, izabrana je i za jednog od novih članova Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije.

Tada je novo postavljenje ovako obrazložila za Insajder:

„Imenovana sam na predlog KSS, s idejom da na Svetskom prvenstvu košarkaše, njihov ugled i uticaj, kao i u ostalim sportskim takmičenjima, iskoristimo za promociju Srbije i da ih uključimo u sve marketinške aktivnosti koje za cilj imaju podizanje ugleda zemlje u svetu. Funkciju obavljam bez ikakve nadoknade“.

Nije šija nego vrat

Veliku pažnju javnosti izazvalo je i članstvo savetnice predsednika u Radnoj grupi za izradu nove Medijske strategije. Posle burnih reakcija javnosti, iz Vlade je pojašnjeno da Vasiljević neće biti članica radne grupe, već Koordinacionog tela koje će raditi na organizaciji, obezbeđivanju sredstava za rad Radne grupe i održavanje javne rasprave.

Kako je dalje pojašnjeno, ona će biti angažovana na povezivanju međunarodnih organizacija, nevladinog sektora i novinarskih udruženja kako bi medijska strategija „što brže i bolje bila urađena“.

U izveštaju o prihodima i imovini, koji kao funckionerka ima obavezu da podnosi, navodi se da kao savetnica predsednika ima mesečnu zaradu od 80.518 dinara, kao članica nadzornog odbora „Politike“ svojevremeno je primala 120.000 dinara, dok za članstvo u nadzornom odboru „Er Srbije“ ne dobija nikakvu naknadu. Navodi se i da poseduje jednosoban stan i njivu, kao i automobil „mini moris“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare