Ana Brnabić i Boris Tadić Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr, Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić napala je bivšeg predsednika Srbije, Borisa Tadića, zbog njegovih izjava da Vučić koristi situaciju oko dolaska u Jasenovac za politički marketing i promociju. Ona je, gostujući na televiziji Pink, rekla da Tadić nikada nije bio u Jasenovcu i optužila ga za "antisrpsko delovanje".

Predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, prethodnog dana zabranjen je ulazak u Hrvatsku i privatna poseta Jasenovcu. Istog dana, šefica srpske vlade, Ana Brnabić, pred gledaocima televizije Pink, optužila je nekadašnjeg prvog čoveka države, Borisa Tadića, za „antisrpsko delovanje“ i to zbog toga što je Tadić nekoliko dana ranije izjavio da ga zabrinjava potreba Vučića da predstavi kako istorija počinje od njega.

Pročitajte još....

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je dok je bio na toj funkciji prisustvovao komemorativnim skupovima u Jasenovcu i Jadovnu, iako aktuelni predsednik Srbije Aleksandar Vučić tvrdi za sebe da je on prvi predsednik koji je posetio Jasenovac.

Pomenutu izjavu, Brnabić je pročitala u jutarnjem programu TV Pink, obmanjujući građane da je ona data tog jutra, a ne dva dana ranije. Ona je tom prilikom rekla da je Tadić brže-bolje požurio da oblati Srbiju i uvredi aktuelnog predsednika.

„Zamislite šta bivši predsednik Srbije kaže.. On nikada nije bio u Jasenovcu, već u poseti Donjoj Gradini. On je veliki prijatelj Hrvatske i čovek koji je uradio sve da im se ne zameri, da nikada ne pomene zločine ustaškog režima. Taj čovek se zadovoljio poseti Donjoj Gradini u Republici Srpskoj“, rekla je Brnabić.

Na tvrdnji da Tadić nikada nije bio u Jasenovcu, Brnabić se nije zadržala. Naprotiv, ona je u nastavku gostovanja, u stilu lidera SRS, Vojislava Šešelja, praktično optužila bivšeg predsednika da radi protiv sopstvene zemlje.

„On nije bio u Jasenovcu, ali tu laž koristi direktno sada protiv Aleksandra Vučića i Republike Srbije i to u korist hrvatskog režima. On to u ovom trenutku koristi i kao dodatni alibi da se obrazloži ta zabrana posete Vučiću. Dozvolila bih sebi u ovom trenutku da kažem da je to antisrpski od strane bivšeg predsednika Srbije. To je ljudski tužno i poražavajuće da nas je takav čovek vodio.“

BONUS VIDEO: Tepić navodi ko su kanidati za premijera, kaže da Brnabić nije 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare