Aleksandar Vučić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Šta je obeležilo prvi mandat novog-starog predsednika Srbije?

Mnogo radi, malo spava, retko odmara. Čovek je iz naroda, živi skromno, ali voli dobra vina i punjene lignje. Istovremeno, ništa ne zna, dok apsolutno sve zna – koji kilometar puta u kom pravcu je izgrađen, stanje robnih rezervi i ekonomske parametre u pola noći zna.

Ekspert je i za energetiku, nabavlja bandere, respiratore, vakcine, vozove, letelice. Jednom se čak obratio i na kineskom.

Stalno je pod pritiscima, u ratu s novinarima. Atentat mu se, bar su tako tvrdili njegovi saradnici, spremao više puta. Ali, on se nikoga ne boji i samo želi da se bori za Srbiju. Odgovornost mu je, kaže, drugo ime. A prvo je – Aleksandar Vučić, predsednik Srbije. I tako bi, na osnovu onoga što je radio i govorio, ukratko, mogao da se opiše čovek koje je proteklih pet i koji će još pet godina voditi Srbiju.

Pogledajte šta je sve obeležilo prvi predsednički mandat Aleksandra Vučića u prilogu kolega s N1:

Kako Danas piše, petogodišnji mandat predsednika Srbije, započet 2017. godine, obilovao je brojnim neispunjenim obećanjima, ali i bizarnim izjavama prvog čoveka naše zemlje. Tako je Vučić u junu 2017. godine tokom razgovora s čuvenim dirigentom Zubinom Mehtom izjavio da nova zgrada Beogradske filharmonije mora da bude završena do 2020. godine. Ta godina je prošla, ali predsednikovo obećanje nije ispunjeno. U međuvremenu je saopšteno da je planirani rok za završetak projektovanja zgrade Beogradske filharmonije s tehničkom kontrolom pomeren za kraj ove ili početak sledeće godine. Naime, tek tad može da počne izgradnja, koja će trajati oko tri godine, tako da nova zgrada Beogradske filharmonije najranije može biti završena 2026. Drugim rečima, čak šest godina kasnije nego što je predsednik Vučić, svojevremeno najavio.

PROČITAJTE JOŠ:

Početkom 2018. Vučić je izjavio kako će predsednik Srpske napredne stranke biti „još godinu dana. Četiri godine kasnije on je i dalje na čelu stranke, istini za volju najavivši da će se povući s te pozicije nakon aprilskih izbora i formiranja nove republičke Vlade, na kojima je izborio novi predsednički mandat do 2027. godine.

Obilazeći radove na izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije u Beogradu u aprilu 2019. godine predsednik Vučić je rekao da će izgradnja dečje klinike Tiršova 2 početi na proleće 2020. godine. To se nije desilo, radovi su započeti kasnije nego što je predsednik najavio, 20. oktobra prošle godine.

U decembru 2017. godine predsednik Vučić je istakao da će pozorište u Vranju biti otvoreno tokom 2018. godine. I u toj svojoj prognozi prvi čovek Srbije je pogrešio, pa je tako do otvaranja tog pozorišta došlo u oktobru 2019. godine.

Predsednik Srbije svojevremeno je omašio rekavši da će „krajem 2018. godine biti još jedno povećanje plata od 10 odsto“, kao i da će do kraja te godine prosečna plata biti 500 evra.

U drugoj polovini februara Vučić je izjavio da će pitanje v.d. direktora Elektroprivrede Srbije „biti rešeno u narednih pet do šest dana“, međutim, novi vršilac dužnosti direktora tog javnog preduzeća Miroslav Tomašević na tu funkciju postavljen je tek mesec dana kasnije, 3. marta.

Izjava predsednika Aleksandra Vučića koja glasi: „Ne gostujem često po televizijama“ proglašena je za laž godine u anketi Istinomera u 2021.

BONUS VIDEO: Anketa pred Vučićevu zakletvu: On je posebna planeta na ovom svetu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare