Foto: Printscreen/Twitter/Saša Mirković/@MirkovicSasa1

Lider Srpske desnice Miša Vacić, večeras je upao u prostorije Centra za kulturnu dekontaminaciju i prekinuo izložbu "Kapija- I kad boli, istina je lijek". Vacić je oteo mikrofon organizatorirma i pokušao da se obrati medijima i prisutnima.

Vacić je pokušao da organizatorima objasni njegovu verziju događaja iz Tuzle 1995. godine, prema kojem se nikakvo granatiranje ovog grada nije desilo, već da je „postavljen eksploziv od strane terorista“.

Председник Српске Деснице Миша Вацић обратио се медијима и окупљенима у Центру за културну деконтаминацију, поводом отварања изложбе "Капија – И кад боли, истина је лијек". У духу права на различито мишљење и права слободе говора, изнео је научно доказане тврдње судских вештака из Израела, Француске и Чешке које несумњиво доказују да се 25.05.1995. није десило гранатирање, већ је постављен експлозив на самом тргу од стране терориста. Београд је показао да није капитулирао! ??

Posted by Српска Десница on Петак, 09. октобар 2020.

Lider Srpske desnice je objašnjavao da je njegov cilj da se čuje i druga strana, te ne postoji samo „njihova“ istina.

„Ja sam veoma kulturan i civilizovan čovek i želim da kažem da je naučno dokazano da se granatiranje nije dogodilo“, rekao je Vacić okupljenima.

Na kraju, pored verbalnih rasprava između Vacića i organizatora, na svu sreću, do većih sukoba nije došlo.

Podsećamo, Miša Vacić je lider vanparlamentarne stranke Srpska desnica, koja je na nedavnim parlamentarnim izborima osvojila nekoliko hiljada glasova. Pre toga, postao je popularan nakon gostovanja u emisiji na N1 televiziji, gde se uporno preznojavao na pitanja novinarke Minje Miletić i tražio čašu vode.

Na junskim izborima, njegovom zaslugom, lista Saveza vojvođanskih Mađara u Vranju je osvojila 1265 glasova, najverovatnije zabunom. Celo selo Neradovac glasalo je za Srpsku desnicu.

Početkom septembra, naš portal je pisao kako su batinaši Miše Vacića napali momka u Šapcu i tom prilikom ga pretukli. Prema saznanjima našem portala, incident se desio tokom izbornog dana, a nakon pisanja našeg portala, podneta je krivična prijava protiv počinioca.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar