Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ZA RAD/ mn / Ministarstvo spoljnih poslova/MUP Srbije/TANJUG /DRAGAN KUJUNDZIC/ bs

Ministri baš vole da se slikaju, da se zaključiti pogledom na sajtove ministarstava. Nova Vlada juče je odbrojala svoj prvi mesec, a sajtovi su puni fotografija novih ministara sa raznih događaja, po čijem broju ubedljivo prednjači Aleksandar Vulin koji se za 31 dan slikao isto toliko puta. Za njim sledi novi ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sa 25 fotografija, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović sa 23 i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević koja se od stupanja na novu dužnost slikala 21 put.

Novu Vladu građani Srbije čekali su celih 129 dana. Toliko je trebalo predsedniku SNS Aleksandru Vučiću da za mandatara odabere Anu Brnabić, a zatim i njoj da objavi sastav kabineta u Nemanjinoj 11.

Novi i stari ministri su kao „zapete puške“ čekali da se late posla. Tako bar izgleda ako se prelista sadržaj sajtova njihovih ministarstava.

Iako prosečno obaveštenom građaninu Srbije deluje da se novi ministri tek zahuktavaju, te da praktično još ništa nisu ni započeli, oni zapravo rade punom parom.

Samo da se uslika 

Sudeći po broju fotografija najzaposleniji je novi ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. Ukupno 31 fotografija sa raznih događaja ili situacija u kojima je imao potrebu nešto da saopšti, u prethodnih 31 dan.

Foto: MUP Srbije

Za njim sledi novi ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sa 25 fotografija, nova – stara ministarka evropskih integracija Jadranka Joksimović sa 23, a zatim i članica Kriznog štaba i nova ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević sa 21 fotografijom.

Foto: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Tu su i ministri zdravlja i prosvete Zlatibor Lončar i Branko Ružić sa 19 fotografija, ministar finansija Siniša Mali sa 17, novi ministar odbrane Nebojša Stefanović i ministarka kulture Maja Gojković sa po 15, ministarka pravde Maja Popović sa 13 i ministarka privrede Anđelka Atanasković sa 12 fotografija.

Stav da okom kamere ne moraju zabeležiti i obelodaniti svaki svoj radni dan, neguju ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, ali i ministarke trgovine turizma i telekomunikacija i zaštite životne sredine tatjana Matić i Irena Vujović.

Ne pate za reklamom

Interesantno je da na sajtu Ministarstva rudarstva i energetike za sad nema nijedne fotografije nove ministarke Zorane Mihajlović.

Foto: TANJUG/ KABINET POTPREDSEDNICE VLADE SRBIJE, MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGETIKE/ ZORAN PETROVIC/ nr

Baš kao što je do nedavno bila u resornoj, Gordana Čomić se kao ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, sada nalazi i u internet ilegali. Ovo ministarstvo još nema svoj sajt, tako da nema ni fotografija.

Slična je situacija i sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju, koju vodi Ratko Dmitrović, ali i Ministarstvom za brigu o selu na čijem je čelu Milan Krkobabić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare