Aleksandar Milovanović Foto: N1

Član Glavnog odbora Narodne stranke Aleksandar Milovanović izjavio je danas da će po promeni vlasti biti preispitani svi sporni poslovi u namenskoj industriji, prvenstveno vezani za Jugoimport SDPR, „Krušik“ i „Zastavu“ i da će se time ozbiljno baviti Tužilaštvo za organizovani kriminal, saopštila je Narodna stranka.

Tvrdeći kako Narodna stranka garantuje da će se to dogoditi, Milovanović je za N1 rekao kako to „mora da se uradi i da se vidi gde je novac i šta se dogodilo sa ’Krušikom’“.

Lično sam protiv privatizacije, a ako do nje dođe, ko će da kupi fabriku koja je u minusu, da kažemo, 100 miliona evra, jer niko ne zna koliko je tačno ’Krušik’ u minusu“, rekao je Milovanović koji je radio u Jugoimportu SDPR.

On je naveo da je na računima tog preduzeća 2012. godine bilo 150 miliona dolara i bili su ugovoreni poslovi za 600 miliona dolara, od kojih bi SDPR dobio 100 miliona dolara, a da se 2019. godine preduzeće zadužilo 200 miliona evra emitovanjem hartija od vrednosti kako bi se pokrili dugovi komercijalnim bankama.

„To znači da je u opticaju pola milijarde dolara za deset godina u SDPR. Gde su te pare“, upitao je Milovanović.

On je naveo da su „svi resursi SDPR u vreme izborne kampanje u službi SNS“, i dodao da se „100 vozila tog preduzeća koristi za kampanju SNS“.

„Namenska industrija je postala profitabilna za privatne trgovce, a državni Jugoimport SDPR je sveden na logistiku za privatne trgovce oružjem i baza za kadrove SNS“, ocenio je Milovanović.

BONUS VIDEO: Snimak eksplozije kod Bubanj potoka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar