Aleksandar Vučić, Svesrpski sabor, Miloš Jovanović
Aleksandar Vučić, Svesrpski sabor, Miloš Jovanović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs; FoNet/Aleksandar Mijailović

Predsednik Novog DSS-a Miloš Jovanović rekao je u intervjuu za Nova.rs da postoji jedna zakonomernost kod Aleksandra Vučića - što je veća izdaja koju čini, to je glasnija njegova priča o patriotizmu, te da je to jedan od razloga zašto se nije pojavio na "Svesrpskom saboru" koji je nedavno održan u Beogradu.

On je rekao da je dobio „začuđujuće ljubazan poziv“, ali da je tog dana bio i kum na krštenju svog klasića iz vojske koji živi van Beograda, ali i da je boravio u prestonici Srbije u vreme održavanja „Svesrpskog sabora“ – ne bi došao.

PROČITAJTE JOŠ....

„Malo je verovatno da bih otišao na navedeni događaj nezavisno od začuđujuće ljubaznog poziva koji sam dobio. Razlog je jednostavan. Postoji, naime, jedna zakonomernost kod Aleksandra Vučića – što je veća izdaja koju čini, to je glasnija njegova priča o patriotizmu. Taj njegov fasadni, kič patriotizam jednostavno nije moj. Više bih voleo da je odbijen protivustavni i antidržavni francusko-nemački sporazum o implicitnom priznanju secesije naše južne pokrajine nego da se organizuje sto svesrpskih sabora. Ovako se neumitno nameće zaključak da je sve to samo jedan nedostojan politički marketing i bedna politička komunikacija. Uostalom ne treba ići ni do Kosova i Metohije za takav zaključak. Šta je recimo sprečavalo vlast da istinski poboljša položaj ćiriličkog pisma – o kojem se govori u deklaraciji Sabora – u ovih 12 godina vladavine? Apsolutno ih ništa nije sprečavalo, a opet ništa nisu uradili. Zapravo, ni jedan jedini nacionalni temelj nisu ojačali ili izgradili. Samo su srozavali nivo u ovih 12 godina“, naveo je Jovanović u intervjuu za Nova.rs.

Prvi Svesrpski sabor održan je početkom juna u Beogradu. Započeo je molebanom, a završen vatrometom. Između – Dekleracija sa 49 tačaka i nekoliko redova o Kosovu, Rezoluciji o genocidu, Srpskoj pravoslavnoj crkvi i srpskom jedinstvu, ali krnjem. Mnogi su pomislili Severna Koreja, a neki su to i javno rekli. Zaključak – bila je to jedna skupa predstava za skretanje pažnje sa očiglednog usaglašavanja Srbije sa nezavisnošću KiM i dodatno “pumpanje” Vučićevog rejtinga.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare