Miloš Jovanović Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) i jedan od lidera Koalicije NADA Miloš Jovanović izjavio je da svi relevantni politički akteri treba da sednu i razgovaraju, i da pokušaju da smire ostrašćenu atmosferu i polarizaciju u društvu nastalu nakon održanih izbora.

Kako navodi DSS u saopštenju, Jovanović je na televiziji Tanjug pozdravio poziv predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Djilasa, koji je izrazio spremnost da se razgovara sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ocenivši to kao odgovoran potez.

„Vučić i Djilas su prilično doprineli ovoj ostrašćenoj atmosferi, i bilo bi takodje odgovorno da sada predsednik Republike pozitivno odgovori, kako bismo polako smirivali političku situaciju u zemlji. U tim razgovorima treba da učestvuju svi relevantni politički akteri“, istakao je lider DSS-a.

Predsednik DSS, koji je ujedno bio i Kandidat za predsednika Srbije Srpske koalicije NADA, ocenio je da se Beograd podelio, dodavši da je prema poslednjim informacijama rezultat 55:55 po broju odbornika.

„To je situacija gde niko ne može da vlada. I da bude 56 prema 54, 57 prema 53, to su tesne većine koje onemogućavaju iole normalno vodjenje grada“, zaključio je Miloš Jovanović.

BONUS VIDEO:Izbliza: Miloš Jovanović


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare