Foto: Printscreen/Facebook/Stranka slobode i pravde

Član Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) Branko Miljuš izjavio je danas da su prikupljeni potpisi za smenu prvog čoveka Beograda Aleksandra Šapića zato što je uhvaćen u kršenju zakona i da ni u jednoj pristojnoj zemlji više ne bi mogao da bude gradonačelnik.

„Šapić je prekršio zakon prvi put kada je počeo da gradi svoju kuću bez potrebne dokumentacije dok je bio predsednik opštine Novi Beograd, zatim je prekršio zakon kada se oglušio o inspekcijski nadzor kojim mu je naloženo da prekine nelegalnu gradnju, a treći put je prekršio zakon kada je postao gradonačelnik Beograda i kada je na volšebni način nelegalno legalizovao taj objekat. Legalizovanje nelegalnog objekta pod određenim uslovima moguće je samo ako je izgrađen pre 2015. godine, a Šapićeva kuća sagrađena je nakon toga za šta postoje fotografije i snimci. Dakle, Šapić je prekršio zakon tri puta i mi smatramo da takav čovek ne može da bude gradonačelnik“, naglasio je član Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) Branko Miljuš.

On je naveo da su inicijativu za smenu Šapića potpisali odbornici koji se ne mire sa time da gradonačelnik krši zakon, a zašto predstavnica koalicije NADA Dveri i Zavetnika nisu potpisali, „to je pitanje za njih“.

„‚Beograd se raspada pred našim očima, ovo je kontinuitet loše politike koja traje već skoro devet godina, Aleksandar Šapić je potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS), nije rekao da će zaustaviti nijedan od štetnih projekata za Beograđane, a sada je uhvaćen i u kršenju zakona. Zato po nama više ne može da bude gradonačelnik Beograda“, istakao je član Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) Branko Miljuš.

Govoreći o ekonomskoj i socijalnoj situaciji u zemlji, Miljuš je posebno istakao tri teme:

„Prva tema je budžet Republike Srbije koji po kojem je danas svako domaćinstvo u Srbiji je zaduženije 750 eur, zato što vlast preko novih zaduženja „pegla“ havariju u elektro-energetskom sistemu Srbije, dakle EPS-u i Srbijagasu. Druga tema je nacionalni stadion koji je trebalo da košta 250 milona evra, a danas najavljuju da će koštati neverovatnih 500 miliona evra, dakle duplo. Treća tema je činjenica da su građani 2017. godine za hiljadu dinara mogli da kupe kilogram junetine, kilogram krompira, kupusa i brašna i po litar ulja, mleka i jogurta,a šta danas može da se kupi za hiljadu dinara? Mnogo više namirnica nego danas. Veliki je problem i što u budžetu Vlade nema rešenja za probleme medicinskih sestara koje masovno napuštaju zemlju. Njih 84 odsto je imalo koronu, ono što one traže su samo tri jednostavne stvari: da se zaposle bolničarke, traže da kada završe fakultet to im bude statusno priznato i da se promeni način njihove prekvalifikacije“, zaključio je član Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) Branko Miljuš.

Bonus video: Šapić se oglasio o inicijativi da bude smenjen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar