Mihajlović pozvala radnike Srbijagasa da prijave probleme

Politika 26. jan. 202114:07 > 14:08
Podeli:
gasovod
Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, izjavila je danas da će zatražiti od nadležnih organa i Državne revizorske institucije da se pozabave poslovanjem "Srbijagasa" i pozvala zaposlene u ovoj i drugim povezanim firmama da dostave Ministarstvu sve informacije koje poseduju o njihovom poslovanju i problemima.

Ona je, kako je saopštilo ministarstvo, odgovarajući na pitanja novinara u Novom Miloševu o problemima u gasifikaciji Šida, rekla da je to ozbiljno pitanje u velikom broju gradova i opština.

„Tražićemo da se proveri poslovanje kompanije. Gasifikacija Šida obećana je pre više od deset godina i rokovi za puštanje u rad nisu ispoštovani. Rokovi su se menjali četiri puta, najpre 2016, 2017, pa 2020. i sada imamo novo obećanje za 2021″, navela je ona.

Dodala je da nisu urađene sve studije.

“U pitanju je vrednost projekta od 16 miliona evra, a uvidom u poslovanje kompanije koja projekat treba da realizuje došli smo do podatka da imaju jednog zaposlenog. Država hoće da ulaže u gasifikaciju, ali moraju da postoje jasan plan, analize i studije kako u vezi lakoće priključenja, tako i efikasne izgradnje mreže. A ovako kako je Srbijagas radio i radi, to je na štetu građana”, rekla je Mihajlović, prenosi se u saopštenju.

Zorani Mihajlović ovo nije prvi sukob sa direktorom Srbijagasa Dušanom Bajatovićem. Ona je u prvom mandatu na funkciji ministarke energetike (2012 – 2014) javno kritikovala Bajatovića, pozivala tužilaštvo da ispita poslovanje Srbijagasa, tražila da bude razrešen…

U tom periodu je formirala i komisiju koja je trebalo da se pozabavi Srbijagasom, ali je njenim članovima, u pokušaju da uđu u to preduzeće, Bajatović zabranio ulaz.

Komentari

Vaš komentar