Stamatović: Zoranu Mihajlović nikad ne bih zvao na Zlatibor

Politika 18. jan. 202100:29
Podeli:
Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Predsednik partije "Zdrava Srbija" i opštine Čajetina Milan Stamatović kazao je da nije isključeno da bi ta politička opcija sarađivala sa Srpskom naprednom strankom, pod uslovom da vladajuća partija postigne promene u decentralizaciji, uspostavljanju platnih razreda i slobode medija.

On je gostujući u programu Njuzmaks adrije naveo da „Zdrava Srbija“ ta tri pitanja smatra za najvažnija u Srbiji, a da pored toga moraju da postignu saglasnost po pitanju Kosova i Metohije i nacionalnih interesa Srbije.

„U politici nikada ne treba reći nikad. Ako bi neko došao na stanovište koje mi zastupamo (po ta tri pitanja), da se uspostavi sistem, ta partija koja bi to ostvarila bi bila sutra prihvatljiva… Stranka koja izvrši decentralizaciju vodiće Srbiju 50 godina“, kazao je Stamatović.

Na pitanje zašto je na nedavno otvaranje gondole na Zlatiboru pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Stamatović je naveo da je i do sada gledao šta je interes opštine Čajetina, kao i da su na svaku opštinsku manifestaciju pozivali predstavnike državnog rukovodstva.

Stamatović je dodao i da je predsednik Vučić došao da bi otvorio gasovod na Zlatiboru, koji je državna investicija.

„Zamislite da smo mi kao lokalna samouprava odbili predsednika države da prisustvuje otvaranje gondole… Elementarna kultura i pristojnost nalaže svim nosiocima javnih funkcija da poštuju institucije. Mi po hijerarhiji poštujemo te institucije. Ja sam rekao (ministarku rudarstva i energetike) Zoranu Mihajlović nikada ne bih pozvao, zato što je ona vinovnik svih naših problema, uz još neke ministre“, kazao je Stamatović.

On je dodao i da će nastaviti da kritikuje poteze koji nisu dobri, da sa Vučićem nije ništa dogovorio, ali da će sa centralnim vlastima sarađivati oko regionalnih projekata.

Stamatović je naveo da je dolazak Vučića znak da počinje dijalog vlasti i opozicije, da je „Zdrava Srbija“ druga najača politička opcija u Zapadnoj Srbiji, sa preko 100 lokalnih odbornika na poslednjim održanim lokalnim izborima.

„Vučić je verovatno procenio da treba da razgovara sa nekim ko ima političku snagu… Najpozvaniji da učestvuje u tim razgovorima (vlasti i opozicije o izbornim uslovima) je predsednik države, da se dođe do rešenja i Srbija mora da se uredi barem u segmentima u kojima sam govorio“, zaključio je Stamatović.

Komentari

Vaš komentar