Foto: Mre

Potpredsednica Vlade i ministarka energetike Zorana Mihajlović, danas se sastala sa direktorima javnih preduzeća iz njenog resora, sa kojeg je udaljila direktora Srbijagasa, Dušana Bajatovića. Zvanična verzija događaja je da ga je Mihajlović udaljila sa sastanka “zbog nepoštovanja institucije Vlade Srbije”.

Ministarka energetike, u trenutku dok je sastanak još uvek trajao, ljutito je rekla Dušanu Bajatoviću da napusti sastanak.

„Gospodine Bajatoviću napustite sastanak“, rekla je ministarka direktoru Srbijagasa na šta je on odgovorio:

„Neću, nisam ništa loše uradio“, rekao je Bajatović, a zatim je Mihajlović uzvratila rečima:

„Zovite obezbeđenje, izbacite čoveka napolje“.

Foto: Mre

„Kada vas pozove neko iz Vlade i kaže da dođete na vrlo važan sastanak, to je nepoštovanje, ne prema meni, nego prema Vladi Srbije“, zaključila je Mihajlović nakon čega je Bajatović napustio sastanak.

Foto: TANJUG / MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGETIKE / ZORAN PETROVIC / an

Sastanku su još prisustovali direktori Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić, ODS “EPS Distribucija” Bojan Atlagić, Elektromreže Srbije Jelena Matejić, Transnafte Bogdan Kuzmanović, JP PEU Resavica Marko Vuković i u ime RTB Bor Đen Siming, generalni direktor kineske kompanije Ziđin. Direktor Transportgasa Stevan Dukić nije se odazvao sastanku zbog čega će biti pozvan na odgovornost.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare