Prilog, Milenium tim, Milenijum Tim, Kompleksi u Vranjskoj Banji prodati kompaniji Milenijum, Premijerka oduševljena, emisija Pregled dana
Foto: Newsmax Adria

Kompanija Meriot Internešenel od koje je Milenijum Rizorts kupio franšizu za hotel u Vranjskoj banji navela je za portal Nova.rs da je upoznata sa navodima protiv korisnika franšize, te da su ih uzeli u obzir tokom postupka "dubinske analize". Kako su dodali, Milenijum je od njih dobio ograničenu licencu.

Podsetimo, kompanija Milenijum Rizorts, koja je u vlasništvu Milenijum Tima, kupila je objekte i zemljište u Vranjskoj banji, a tom privatizacijom bavio se i Savet za borbu protiv korupcije. To Vladino telo je u zvaničnom izveštaju iz decembra 2020. izrazilo mišljenje da je ta privatizacija najverovatnije nezakonita, te da bi okolnosti oko kupovine trebalo da ispita Tužilaštvo za organizovani kriminal. U tom izveštaju pominju se „indicije o organizovanom krivičnom delu“.

Uprkos tome američka kompanija Meriot Internešenel odlučila je da proda franšizu Milenijumu. Ugovor je potpisan 19. maja u prisustvu premijerke Srbije Ane Brnabić i američkog ambasadora Entonija Godfrija.

Povodom ove saradnje pitali smo kompaniju Meriot da li je upoznata sa navodima iz izveštaja Saveta za borbu protiv korupcije, da li su pre potpisivanja ugovora proverili s kakvom firmom će sarađivati, kao i da li su upoznati sa tužbama koje je Milenijum tim podneo protiv srpskih medija koji su pisali o njihovo poslovanju.

U odgovorima na pitanja našem portalu Meriot Internešenel kaže:

„Meiot Internešenel ima dugogodišnju praksu u postupku dubinske analize, koju koristi za procenu potencijalnih vlasnika i korisnika franšize naših brendiranih hotela. Taj postupak je ovde praćen u skladu sa našim redovnim protokolom. Marriott nije finansijski investitor u ovom projektu, nego je kompanija dala ograničenu licencu prema ugovoru o franšizi za primaoca franšize da koristi određene naše marke u skladu sa standardima i zahtevima navedenim u ugovoru o franšizi. Znamo za navode protiv korisnika franšize i oni su uzeti u obzir tokom naših ispitivanja dubinske analize“, stoji u odgovoru Meriota.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare