Ana Brnabic
Ana Brnabić Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da navodi da je Vranjska banja prodata ispod cene Milienijum timu, predstavlja, kako je navela, političku nebulozu i glupost i pozvala sve kritičare da dovedu makar jednog investitora u bilo koju domaću banju.

„Što se tiče toga da je nešto prodato ispod cene, ne znam toga koji određuje cenu, posebno za ovakve projekte. Mi smo molili investitore da dođu i pogleđu Vranjsku banju, a ljudi nisu hteli ni da odu da je vide“, rekla je ona prilikom potpisivanja ugovora o saradnji na projektu obnove Vranjske banje, koji su potpisali kompanije Milenijum tim i američki lanac hotela Meriot (Merriott), a u koji će biti uloženo 90 miliona evra.

Brnabić smatra da je zapuštena i devastirana banja 34 godine bila „jezivi simbol neodgovornosti i nesposobnosti države, uključujući i predsednika Narodne strranke Vuka) Jeremića i njegovog partnera Dragana Đilasa, koji nisu uspeli da dovedu nijednog investitora u Vranjsku banju, već su razmišljali kako da se obogate“.

„Ne znam kako Vuka Jeremića nije sramota da tako govori. To su političke nebuloze i gluposti. U kontekstu priče o Vranjskoj banji, Vuk Jeremić je mali, ovolicni“, rekla je premijerka i pozvala predstavnike Saveta za borbu protiv korupcije i stranaka Vuka Jeremića i Dragana Đilasa da kažu da li je bilo investitora za Vranjsku banju, ne da je kupi, nego da je uzme besplatno i da uloži 90 miliona evra.

Brnabić je navela da „nije postojao baš niko ko je zainteresovan za Vranjsku banju, ali i za mnoge druge banje u Srbiji“.

„Ti koji govore da je nešto prodato ispod cene volele bih da dovedu barem jednog investitora, za bilo koju cenu i da uloži u banju ne 90 miliona evra, nego milion evra. Sutra kada budemo uspeli molbama, nagovaranjima, subvencijama, bilo čime da dovedemo investitora, hoće li se javiti pet pametnjakovića da je nešto prodato ispod cene“, zapitala je ona.

Istakla je da i da je svaki dan predstavljao gubitak novca i prirodnih resursa.
„Davali smo subvencije kao Vlada Srbije i na to sam ponosna, jer smo bili finansijski sposobni da to uradimo, ali koje ne mogu da se porede sa onim kolika je investicija u Vranjsku banju i koliko će ovo dugoročno doneti čitavoj Srbiji“, kazala je ona.

Brnabić je predložila da se uloži u Zvonačku banju, koja se nalazi između Dimitrovgrada i Babušnice, koja je potpuno devastirana nakon privatizacije, posle 2000. godine, navodeći da je novi vlasnik tada odneo sve iz tamošnjeg hotela, koji je srušio terase da bi uzeo gvožđe iz armature betona, vadio kablove iz zidova.

„Što veliki investitori koje znaju Đilas i Jeremić ne ulože novac u Zvonačku banju, ako je tako isplativo. Dragan Đilas može da kupi sve naše banje zajedno, ali to nije zanimljivo, to nije trange-frange, da uzmem sekunde od javnog servisa pa da prodam puta 10“, rekla je predsednica Vlade Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare