Potpredsednica Stranke slobode i pravde i jedna od nosilaca liste „Srbija protiv nasilja“ pre dan i po stupila je u štrajk glađu zbog izbornih neregularnosti. Tepić za N1 kaže da se za sada oseća stabilno, iako je počela da oseća malaksalost. Ona ne očekuje da je u zgradi Skupštine Srbije u Kralja Milana poseti predsednik Aleksandar Vučić, ističući da je on stoji iza izbornog inženjeringa i svih neregularnosti koje su se dešavale.

Upitana kakav efekat misli da će postići štrajkom glađu, Tepić kaže da su tražili da ih RTS uključi u Dnevnik 2, a da je umesto toga javi servis samo izveštavao sa protesta ispred RIK-a.

„Odlično da je Srbija bar obaveštena da su neki poslanici stupuli u štrajk glađu“, rekla je Tepić.

Dodala je da građani, međutim, neće saznati da je izborni inženjering pripreman barem godinu dana, kao i da je u tome učestvovalo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ona je navela da se na izborima kralo i na drugi način – takozvanim bugarskim vozovima, kupovinom glasova, glasanjem na više biračkih mesta…

„Ovo je odlučna inicijativa da bi se priznalo ono što svi znaju da se dogodilo, a to je epska krađa Vučića i SNS kojoj je ceo svet svedočio, na očigled građana. Ovo je toliko bahato bilo i tolikih razmera i mi ne smemo da pustimo da se legalizuje ovo nasilje. Ovo je još jedan način da se skrene pažnja građana i međunarodne zajednice, kazala je Tepić.

Upitana da li očekuje da je neko iz vlasti poseti, kao što je nekadašnji predsednik Boris Tadić posetio Tomislava Nikolića kada je štrajkovao glađu i žeđu u Narodnoj skupštini, Tepić kaže da ako se pod vlašću misli na Vučića njegovu posetu ne očekuje.

„Zato što je taj čovek mozak celog ovog inžinjeringa“, istakla je sagovornica N1.

Kazala je da očekuje da savesni ljudi u Gradskoj i Republičkoj izbornoj komisiji reaguju i da služe pravu i zakonu tako što će poništiti izbore.

Danas ističe rok od 72 sata za podnošenje prigovora, posle čega počinje novi rok od 72 sata u kojem komisije treba da se izjasne o prigovorima.

„Ako se izbori ne ponište, sledeća instanca je Ustavni sud i građani, jer mi branimo njihove glasove“, poručila je Tepić.

BONUS VIDEO: Kako je izgledao drugi dan protesta ispred Republičke izborne komisije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare