Mala Krsna je prava slika Srbije pod režimom Aleksandra Vučića. Između aktuelne vlasti i krađe stoji veliki znak jednakosti, a ono što su kamere televizije N1 zabeležile dokazuje da očigledno nema tih preporuka ODIHR, Rezolucija Evropskog parlamenta, niti međunarodnih istraga koje će Srpsku naprednu stranku sprečiti da pokrade naredne beogradske, ali i svake sledeće izbore u Srbiji.

Šta smo videli u ovom malom selu nadomak Smedereva?

Videli smo grupu meštana koja se okuplja na određenom mestu, u određeno vreme. Zatim na scenu stupa nekoliko krupnih momaka i nekoliko automobila. Meštani Male Krsne ulaze u automobile i kreću ka Beogradu. Okupljaju se u opštini Voždovac.

Mala Krsna
Mala Krsna

Tu stoje, pijuckaju kafu, puše cigarete i čekaju naređenje.

Zapravo,  najverovatnije se prijavljuju na adrese u ovoj opštini, kako bi mogli da glasaju na beogradskim izborima.

Mala Krsna 2
Mala Krsna 2

Njihov komšija, koji nije hteo u ovome da učestvuje, vrlo kratko, jasno i bez uvijanja objašnjava šta se ovde desilo.

“Hteli da ih prijave u Beogradu. Kao da su oni navodno građani Beograda, a ne Smedereva. I šta sad, treba mene da odjave iz Smedereva, pa da me prijave u Beograd? Posle ponovo da me prijave…Ne pada mi na pamet da se za 2.000 dinara maltretiram ja nešto”, objašnjava on u razgovoru s reporterkom N1.

A šta kažu oni koji misle drugačije i kojima je ovo prihvatljivo?

Taj razgovor tekao je ovako:

N1: Ja sam Mladen Savatović s televizije N1, dobio sam informaciju da ste vi iz Male Krsne i da ste došli ovde da promenite prebivalište. Je l to tačno?

Žena: A za koju stranku radiš?

N1: Ja nisam za stranku. Je l to važno za koju stranku radim?

Žena: Važno je.

N1: A jesu vas doveli stranački?

Žena: Ne. Mi smo brate došli da prošetamo.

N1: Da prošetate iz Male Krsne po Voždovcu?

Žena: Da.

Nedugo nakon toga, ista žena prilazi reporteru i tvrdi da je došla kod lekara.

Šta je zaključak?

Srpska napredna stranka uveliko priprema krađu glasova na izborima u Beogradu koji su planirani za 28. April. Baš na isti način na koji se desila i krađa u decembru.

Tada su u Beogradu masovno prebivalište prijavljivali građani iz Republike Srpske, a u glavni grad su se privremeno “doseljavali” i građani iz drugih gradova i opština po Srbiji u kojima u tom trenutku nije bilo izbora.

Opozicija je nedeljama posle izbora 17. decembra obilazila Beograd i nalazila adrese na kojima je bilo prijavljeno po 20, 30, 100 i više stanara. Pritom, na tim adresama je bilo i gradilišta, napuštenih objekata, kafića, stanova od 50 kvadrata…

Takođe, opozicija je tabelarno prikazala kako su se birači šetali po biračkom spisku, da bi posle ponovo bili vraćeni.

BONUS VIDEO: Mala Krsna, primer moralne i ljudske bede 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare