Zoran Lutovac Foto:Ivan Dinić/Nova S

Povodom istraživanja Demostata o rejtingu stranaka, lider Demokratske stranke Zoran Lutovac u razgovoru za Nova.rs kaže da se oni od samog početka zalažu za jedinstven nastup opozicije i da je to jedini način da se pobedi Aleksandar Vučić. On je

„Neće građani podržati one koji se bore za sopstvene rejtinge nego za političku snagu koja može da donese suštinske promene. A to su udružene političke stranke, udruženja, pokreti, inicijative, pojedinci…“, ocenjuje Lutovac.

Dodaje da je odmah nakon okončanog bojkota izjavio da se podiže lestvica i da ako ne bude uslova za poštene i slobodne izbore opozicija treba da pozove na proteste, građanski otpor ili pobunu.

„Tu izjavu sam ponovio više puta u poslednjih nekoliko meseci“, kaže lider DS.

Dodaje da ukoliko u Srbiji ne bude slobodnih izbora građani imaju pravo na otpor i pobunu kako bi zaštitili svoja prava.

„Svakako da će otpor biti jači, da će protesti biti masovniji ako se formira što širi opozicioni front. Aleksandra Vučića ne može smeniti usitnjena i međusobno posvađana opozicija, ili građanski pokreti. Za smenu ovakvog režima i promenu državnog sistema na kome se zasniva ovaj režim, neophodno je da svoje snage udruže svi koji te promene žele. Što pre to svi shvatimo, to će pre doći i do smene vlasti koja je bukvalno zarobila i državu i sve nas koji smo ostali u njoj“, zaključuje Lutovac.

Podsetimo, istraživanje rejtinga političkih stranaka u Srbiji koje je sproveo Demostat, opozicija ima šansu za pobedu samo u regionu Beograd. To je kako su naveli, prema anketi sprovedenoj na uzorku od 1.200 ispitanika, moguće samo ako opozicija nastupi u jednoj koloni.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar