Dragan Đilas, Dragan Djilas, Stranka slobode i pravde, SSP
Dragan Đilas Foto: Jovan Marković/Stranka slobobde i pravde

Kada bi se izbori za Beograd održali koliko sutra, za koaliciju SNS i SPS glasalo bi 40,8 odsto ljudi, za ujedinjenu opoziciju bilo bi 39,4 odsto, dok bi se za opciju "opozicija, ali ne znam za koga" opredelilo 9,2 procenta Beograđana, izjavio je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, pozivajući se na junsko istraživanje javnog mnjenja .

„Zatim, tu je opozicija koju smo stavili pod znake navoda, jer njihovi glasači jesu opozicioni glasači, oni nisu za SNS, ali je pitanje da li bi ove stranke sutra ušle u vlast za SNS“, naveo je Đilas.

„To su DSS, POKS, SRS, Zavetnici, koji bi, prema istraživanju, dobili 6,8 odsto“, precizirao je on u izjavi objavljenoj na portalu Direktno,rs i objasnio da su „odvojili Dveri i DJB u posebnu grupaciju koja bi prešla u Beogradu cenzus i imala 3,8“.

„Kada ovo saberete, jasno je da opozicija u Beogradu ima ubedljivu prednost u odnosu na vladajuću stranku“, protumačio je Đilas i predočio da su ovo podaci za izlaznost 53 odsto birača.

U biračke spiskove je upisano nešto manje od milion i 600 hiljada birača, što znači da bi ovo bila izlaznost od 830.000 ljudi, rekao je Đilas.

„To je 52 odsto u odnosu na broj Beograđana koji su upisani u birački spisak“, dodao je on i postavio pitanje „koliko ljudi u Beogradu zaista živi i upisano je u birački spisak, a koliko je, nažalost, otišlo iz Beograda i Srbije“.

On se, pri tome, pozvao na „neke procene“ da Beograđana sa pravom glasa koji žive u Beogradu ima „milion i 350 hiljada, što znači da bi izlaznost na taj broj bila oko 61 procenat“.

Iz ovih podataka, ocenio je Đilas, „apsolutno je jasno“ da će, ako na beogradske izbore izađe 900 hiljada birača, „režim Aleksandra Vučića u Beogradu doživeti potpuni debakl“.

On je, istovremeno, ukazao da se „kose sa elementarnom i zdravom logikom“ istraživanja IPSOS „kako je za vlast u Srbiji, za Vučića i SNS 60 odsto, a najveća opoziciona stranka SSP ima četiri procenta“.

„Znate da to nije istina. Kada gledate te njihove podatke, sve je drugačije“, ocenio je Đilas i podsetio da „stalno govori o tome da IPSOS lažira podatke“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare