Foto:TANJUG / TARA RADOVANOVIC

"Danas nema nikakavih izbora u Demokratskoj stranci, a onaj koji se predstavlja kao kandidat za predsednika DS je isključen iz stranke", poručio je predsednik DS Zoran Lutovac, naglašavajući da neće biti otimanja ili gašenja stranke.

Kako prenosi N1, Lutovac je, na današnjoj konferenciji za novinare, poručio da nema podela u stranci. Ovo je, prema njegovim rečima, upozorenje javnosti na pokušaje večitih funkcionera u toj stranci da u saradnji sa režimom predstave da se radi o novim podelama u DS.

Lutovac je objasnio da su pred strankom promene Statuta, jer DS više nije vladajuća stranka, već neko ko je ponašanjem večitih funkcionera doveden na margine političkog života, potom je potrebno sprovesti izbore na lokalu, pa tek onda održati opšte izbore u stranci.

On je odbacio tvrdnje bivšeg člana stranke Branislava Lečića kako nije odgovorio na „pruženu ruku za razgovor“, uz napomenu da su sva vrata u DS otvorena, od predsednikovih, do opštinskih odbora.

„Ne, hteli su neformalnim putem, kao što su navikli, u kafićima, da vode politiku u DS, a toga neće biti dok sam ja predsednik“, poručio je Lutovac, uz napomenu da pravila važe isto za sve i da je zakon isti za sve.

Za ugledne i zaslužne u stranci pre svega to treba da važi, naglasio je Lutovac i istakao da se ne boji „gašenja stranke“.

Lutovac je rekao da je Lečić prošao kroz sve ideologije i u svim strankama u kojima je bio, od Demohrošćanske stranke Srbije, Moje Srbije, Liberalno demokratske partije, a zajedničko je svima da su marginalizovani saveznici Aleksandra Vučića ili ih nema.

„To se sa DS neće dogoditi“, uveren je on.

Sekretar stranke Dušan Dinčić naglasio je da je rukovodstvo DS, da bi se sprečili pokušaji otimanja stranke od struje koja danas organizuje izbore, uputilo dopis Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, koje vodi registar političkih stranaka.

„Očekujemo da grupa koja danas sporovodi izbore pokuša da se upiše u registar, pa očekujemo da Ministarstvo neće dozvoliti upis novog ovlašćenog lica u Registar nekim fantomskim putem“ rekao je on.

„Ukoliko se to dogodi“, najavio je Dinčić, „iskoristićemo sva pravna sredstva, pa ako treba i obratiti se sudu u Strazburu, jer su pravda i zakon na našoj strani“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare