Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Mala grupa sadašnjih i bivših funkcionera Demokratske stranke već duže vreme planira da u subotu, 26. septembra 2020. godine, organizuje događaj koji naziva unutarstranačkim izborima, saopštila je DS. Kako navode, to nisu i ne mogu biti izbori za rukovodstvo DS jer je Statut stranke "jasan po pitanju načina raspisivanja izbora, kandidovanja, organizovanja kampanje i samog dana izbora".

„Nijedan od neophodnih uslova za raspisivanje izbora nije ispunjen, što je više puta potvrđeno i u izjavama samih ‘organizatora’, dakle, u subotu nema izbora. Predsednik Demokratske stranke dr Zoran Lutovac više puta je razgovarao sa onima koji su se upustili u protivpravne aktivnosti, pozivao na razum i poštovanje akata i procedure, ali predstavnici ove grupe ostali su pri istom stavu – insistiranju na lažnim izborima, svesnom i namernom kršenju Statuta i obmanjivanju javnosti“, saopšteno je iz DS.

Kako navode, ukoliko bi umesto dr Zorana Lutovca za zastupnika stranke bio imenovan bilo ko drugi na osnovu nelegalnih odluka i zapisnika, „taj postupak bi počivao na lažnom predstavljanju, falsifikovanju pečata i jasnoj nameri da se Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave umeša u nezakonite radnje, i tada bi svi uključeni u ovaj proces na kraju snosili pravne posledice za svoje (ne)činjenje“.

„Vladavina prava u našem društvu ne postoji već godinama. Slobodni građani u celoj Srbiji udružuju se i vode borbu da sačuvaju reke i parkove u čemu se, kao stranka, uvek solidarišemo sa njima. Naša borba nije samo borba za stranku jer danas pojedinci pokušavaju da na silu preotmu Demokratsku stranku, a sutra to može biti nečija porodična kuća, stan, firma ili ušteđevina za školovanje dece. Svako ko u subotu bude učestvovao na ovom događaju, javno će se svrstati među one koji ne biraju sredstva i ne prezaju od svesnog kršenja zakona i koji ne žele da budu oštra opozicija režimu, već računaju na njegovu podršku. Demokrate će braniti i odbraniti Demokratsku stranku“, navedeno je u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar