DS
Foto: Arhiva

Grupa sadašnjih i bivših funkcionera Demokratske stranke organizovala je danas unutarstranačke izbore na kojima je jedini kandidat Branislav Lečić. Aktuelno rukovodstvo stranke na čelu sa predsednikom Zoranom Lutovcem ove izbore osprava i proglasilo ih je neregularnim.

„To nisu i ne mogu biti izbori za rukovodstvo Demokratske stranke jer je Statut Demokratske stranke jasan po pitanju načina raspisivanja izbora, kandidovanja, organizovanja kampanje i samog dana izbora. Nijedan od neophodnih uslova za raspisivanje izbora nije ispunjen, što je više puta potvrđeno i u izjavama samih „organizatora“, dakle, u subotu nema izbora“, navode iz Demokratske stranke.

 

Kako su naveli u stranci predsednik Demokratske stranke dr Zoran Lutovac više puta je razgovarao sa onima koji su se upustili u protivpravne aktivnosti, pozivao na razum i poštovanje akata i procedure, ali predstavnici ove grupe ostali su pri istom stavu – insistiranju na lažnim izborima, svesnom i namernom kršenju Statuta i obmanjivanju javnosti.

„Ukoliko bi umesto dr Zorana Lutovca za zastupnika stranke bio imenovan bilo ko drugi na osnovu nelegalnih odluka i zapisnika, taj postupak bi počivao na lažnom predstavljanju, falsifikovanju pečata i jasnoj nameri da se Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave umeša u nezakonite radnje, i tada bi svi uključeni u ovaj proces na kraju snosili pravne posledice za svoje (ne)činjenje“, naveli su oni.

S druge strane, Branislav Lečić smatra da se današnjim izborima za predsednika apsolutno stavlja tačka na sukobe u DS-u.

„Ova partija se zove Demokratska stranka. Ovo je demokratski proces – rekao je Lečić i dodao da na izborima glasa 4.500 članova stranke.

„Ako bude većinski izglasana ova ekipa koju ja predstavljam, to znači da je izabrana politika „Tri tačke za Srbiju“, koju sam promovisao i koju ću dosledno sprovesti ako budem izbran“ rekao je Lečić, preneo Blic.

Izbore u DS nije raspisao aktuelni predsednik Zoran Lutovac, već druga struja unutar stranke u kojoj se nalazi i Lečić. On je zajedno Balšom Božovićem, Radoslavom Milojičićem Kenom, Slobodanom Milosavljevićem i Goranom Jajićem odlukom Izvršnog odbora izbačen iz DS. Prema rečima predsednika ove stranke struja okupljena oko Lečića sarađuje sa liderom SNS Aleksandrom Vučićem.

Uprkos tome Lečić je prethodnih nedelja vodio unutarstranačku kampanju, obilazio opštinske odbore i predstavljao im svoj program.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare