Foto: Arhiva

Branislav Lečić, koga je deo bivših i sadašnjih članova DS izabrao za novog predsednika stranke, podneo je 5. oktobra zahtev Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu da u Registru političkih stranaka bude upisan kao zastupnik demokrata. Kako je portalu Nova.rs rečeno u Ministarstvu, odluka o tome biće doneta u roku od 30 dana od momenta dostavljanja uredne dokumentacije, odnosno naranije do 4. novembra. To bi moglo da znači da će o njoj biti odlučeno nakon formiranja nove vlade.

Deo demokrata je 26. septembra izabrao za predsednika Branislava Lečića, jedinog kandidata na tim izborima, koga je gotovo mesec dana ranije stranačko rukovodstvo na čelu sa Zoranom Lutovcem isključilo iz DS. Uprkos tome, njegov mandat je 3. oktobra verifikovan na „izbornoj skupštini“ u Sava centra, nakon čega su još 52 člana bila izbačena iz stranke.

Ipak, kako je za Nova.rs rečeno u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Lečić je 5. oktobra podneo prijavu za promenu podataka u Registru političke stranke, odnosno da se kao „novoizabrani“ predsednik upiše kao zastupnik DS.

„Rešenje o promeni podataka u Registru Ministarstvo donosi u roku od 30 dana od dana dostavljanja uredne dokumentacije. Ukoliko promena podataka nije u skladu sa zakonom, statutom ili političkom programu stranke Ministarstvo poziva zastupnika da promeni ono što treba i onda u zavisnosti od toga dalje reagujemo“, kažu za naš portal u Ministarstvu.

Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Sudeći po najavama da bi nova vlada mogla da bude formirana krajem ove ili sledeće nedelje, odluku o tome da li će Branislav Lečić biti upisan kao zastupnik DS trebalo bi da bude doneta nakon formiranja novog kabineta Ane Brnabić.

U ovom trenutku se ne zna da li će nju donositi Branko Ružić, koji je sada ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Mediji su spekulisali da bi on mogao da ostane u novoj vladi, ali da će mu pripasti drugi resor.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar