Foto: Arhiva

Branislav Lečić, isključeni član Demokratske stranke, optužio je lidera DS Zorana Lutovca da je prodao stranku predsedniku Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu i da je to učinio uz pomoć predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

U modernoj višestranačkoj istoriji Srbije ostaće zapisano: Zoran Lutovac je prodao Demokratsku stranku Draganu Đilasu, a Aleksandar Vučić je udario pečat na taj ugovor potpisom Marije Obradović.  Tako je uništena demokratija u Demokratskoj stranci, temeljno, kao što je uništena u Srbiji.

 

Podsetimo, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, odbacilo je zahtev Branislava Lečića, isključenog člana Demokratske stranke, da bude na čelu te političke organizacije.

“Odbacuje se prijava Branislava Lečića za upis promene podataka u Registar političkih stranaka, koja se odnosi na promenu zastupnika Demokratske stranke”, navodi se, između ostalog, u obrazloženju nadležnog ministarstva.

U obrazloženju se navodi da je Lečić podneo zahtev Ministarstvu državne uprave i lokalne samoprave, 05. oktobra 2020, za promenu podataka u Registar političkih stranaka i u kojem je traženo da se izvrši upis za novog zastupnika Demokratske stranke.

Međutim, nadležno ministarstvo koje vodi potpredsednica SNS Marija Obradović, je odlučilo da su odluke Glavnog odbora i neposredni izbori na kojima je Lečić izabran za predsednika DS suprotni Statutu te partije, te da zbog toga ovaj političar ne može da bude na njenom čelu.

U rešenju Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu da Lečiću ostaje mogućnost da se zbog ovakve odluke žali Upravnom sudu, što će on, po svemu sudeći i učiniti.

“Ja još uvek nisam dobio ništa, stoga i ne mogu da komentarišem dok ne budem imao papir u rukama. Svakako, ne planiramo da odustanemo od Demokratske stranke. Meni dokument nije dostavljen, samo sam čuo za tu odluku, ali oni su dužni da mene obaveste o tome. Nas u našoj nameri neće zaustaviti nikakva uprava, niti ministarstvo. Mi se za stranku borimo sigurno”, naglasio je Branislav Lečić.

S druge strane, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac je izjavio da je reč o ispravnoj odluci nadležnih i da je DS na taj način sačuvana.

On je izjavio da je jedina moguća odluka koju je moglo da donese Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu odbacivanje zahteva Branislava Lečića zasnovanog na „očiglednim falsifikatima“.

Lutovac je agenciji Beta kazao da je članstvo u „mučnoj borbi“ uspelo da sačuva DS i da će sada moći „odlučnije i posvećenije“ da se posveti borbi za „smenu režima i normalan život u Srbiji“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar