Foto:TANJUG / TARA RADOVANOVIC

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, odbacilo je zahtev Branislava Lečića, isključenog člana Demokratske stranke, da bude na čelu te političke organizacije, saznaje Nova.rs.

„Odbacuje se prijava Branislava Lečića za upis promene podataka u Registar političkih stranaka, koja se odnosi na promenu zastupnika Demokratske stranke“, navodi se, između ostalog, u obrazloženju nadležnog ministarstva.

U obrazloženju se navodi da je Lečić podneo zahtev Ministarstvu državne uprave i lokalne samoprave, 05. oktobra 2020, za promenu podataka u Registar političkih stranaka i u kojem je traženo da se izvrši upis za novog zastupnika Demokratske stranke.

Međutim, nadležno ministarstvo koje vodi potpredsednica SNS Marija Obradović, je odlučilo da su odluke Glavnog odbora i neposredni izbori na kojima je Lečić izabran za predsednika DS suprotni Statutu te partije, te da zbog toga ovaj političar ne može da bude na njenom čelu.

U rešenju Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu da Lečiću ostaje mogućnost da se zbog ovakve odluke žali Upravnom sudu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare