Lečić za Nova.rs: Boriću se da dođem na čelo DS

Podeli:
Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Branislav Lečić, isključeni član Demokratske stranke, rekao je za Nova.rs da neće odustati od borbe za tu partiju, te da on još uvek nije dobio rešenje Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave kojim se odbacuje njegov zahtev da se upiše kao zastupnik DS.

„Ja još uvek nisam dobio ništa, stoga i ne mogu da komentarišem dok ne budem imao papir u rukama. Svakako, ne planiramo da odustanemo od Demokratske stranke. Meni dokument nije dostavljen, samo sam čuo za tu odluku, ali oni su dužni da mene obaveste o tome. Nas u našoj nameri neće zaustaviti nikakva uprava, niti ministarstvo. Mi se za stranku borimo sigurno“, naglasio je Branislav Lečić.

Podsetimo, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, odbacilo je zahtev Branislava Lečića, isključenog člana Demokratske stranke, da bude na čelu te političke organizacije,.

“Odbacuje se prijava Branislava Lečića za upis promene podataka u Registar političkih stranaka, koja se odnosi na promenu zastupnika Demokratske stranke”, navodi se, između ostalog, u obrazloženju nadležnog ministarstva.

Pročitajte još...

U obrazloženju se navodi da je Lečić podneo zahtev Ministarstvu državne uprave i lokalne samoprave, 05. oktobra 2020, za promenu podataka u Registar političkih stranaka i u kojem je traženo da se izvrši upis za novog zastupnika Demokratske stranke.

Međutim, nadležno ministarstvo koje vodi potpredsednica SNS Marija Obradović, je odlučilo da su odluke Glavnog odbora i neposredni izbori na kojima je Lečić izabran za predsednika DS suprotni Statutu te partije, te da zbog toga ovaj političar ne može da bude na njenom čelu.

U rešenju Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu da Lečiću ostaje mogućnost da se zbog ovakve odluke žali Upravnom sudu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar