Radomir Lazović i Đorđe Todorović Foto:Screenshot/RTS

Na Radio televiziji Srbije večeras je održana peta debeta "Reč na reč", a tema je bila zagađenje Srbije. O ovoj temi govorili su Dejana Đurđević iz Lige socijaldemokrata Vojvodine, Radomir Lazović iz Inicijative Ne davimo Beograd, Vladimir Pajić iz Pokreta slobodnih građana, Predrag Jelenković iz Socijaldemokratske partije, Ivana Vilotijević iz Socijalističke partije Srbije i Đorđe Todorović iz Srpske napredne stranke. Sudeći po reakcijama na društvenim mrežama, najviše pažnje privukao je Lazović, koji je u nekoliko navrata imao ozbiljan verbalni okršaj sa mladom nadom naprednjaka Đorđem Todorovićem.

Naime, tokom razgovora o tome kako da dođemo do čistih jezera i reka, čistog vazduha i šta raditi sa mini-hidroelektranama, Lazović i Todorović su izneli argumente, svako na svoj način, međutim, kao što to obično biva kod naprednjaka, priča o bivšoj vlasti i „tajkunskom kartelu“ nisu izostali.

Na samom početku emisije, na pitanje kakave mere predlažu kako bi se rešio problem zagađenog vazduha u Srbiji, Lazović je između ostalog rekao:

„Mislim da je ključno da prenesmo ljudima da je problem zagađenja vazduha rešiv. Ne davimo Beograd je napravio set od 24 mere. Važno je da građani znaju da Srbija ima znanje, može biti dobro mesto za život, ali to ne može postati ako je vode ljudi koji od ovog problema beže. Zahtevamo konkretne mere i rešenja koja ćemo videti u praksi, a ne da nam se govori kako tog problema nema, kako se donose neke mere, a koje ne utiču ni na koji način“.

Na isto pitanje, Đorđe Todorović iz SNS je rekao:

„Da se obratim predstavnicima bivšeg režima i da im kažem da imamo rešenje, ali da će o tome čuti kasnije“, te nastavio da priča nešto sasvim drugo, što, em nije tema, em nije pitanje koje mu je postavljeno.

„Ono što je važno za građane Srbije da znaju, jeste da smo lideri u Evropi što se tiče ekonomskog rasta, što se tiče rasta BDP – a, i da smo najbolji u Evropi kada govorimo o procesu vakcinacije“, rekao je između ostalog Todorović.

Kasnije tokom svog izlaganja ponovo je pričao o rastu BDP – a, o tome šta je predsednik Aleksandar Vučić sve uradio za Srbije, te kako „bivša tajkunska vlast nije rešila problem zagađenja“, a da SNS  hoće, na šta se Lazović u jednom trenutku nasmejao.

Malda nada SNS u svom izlaganju „opomenula“ je Radomira što se „opet smeje“, na šta mu se predstavnik Inicijatve Ne davimo Beograd izvinio i objasnio:

„Smejem se zbog toga što se ponavljate. Smejem se zbog toga što bežite od teme. Smejem se zbog toga što ne dajete odgovore, zato što ste pet puta izgovorili isto. Zato što ste pomešali sa kime govorite. Vi ne znate kome se obraćate. Vi sve što imate da kažete jeste da je neka prethodna vlast nešto radila. Pored vas stoji gospođa koja je učestvovala u toj prethodnoj vlasti. Vaš ministar prethodni je čovek koji je učestvovao u toj prethodnoj vlasti. Dakle, zato se ja smejem. Ali nije bitno što vam se ja smejem, smeje vam se Srbija dok to pričate. Jedini razlog zašto ste na mestu gde ste sada, jeste zato što se oteli demokratiju iz ove zemlje i možete da radite to što radite. To je jedini razlog“, rekao je Lazović Todoroviću.

Pogledajte kako je to izgledalo.

Korisnici Tvitera za Lazovića su imali smo reči hvale:

*

*

*

*

 

 

 

Pročitajte još:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar