Miroslav Lajcak
Miroslav Lajčak Foto:EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, završio je danas trodnevnu posetu Vašingtonu gde je imao, kaže, „intenzivne konsultacije o dijalogu Beograda i Prištine“, piše Kossev.

Lajčak se u Vašingtonu sastao sa svojim kolegom, specijalnim izaslanikom SAD-a za Zapadni Balkan, Gabrijelom Eskobarom, kao i drugim američkim zvaničnicima, o čemu je izvestio na Tviteru.

„Upravo sam završio svoju trodnevnu posetu Vašingtonu. Imao sam niz intenzivnih i produktivnih konsultacija o našoj saradnji EU i SAD na Zapadnom Balkanu i putu napred u dijalogu o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije“, poručio je Lajčak, piše Kossev.

Lajčakova poseta Vašingtonu i razgovori o nastavku dijaloga, usledili su samo nekoliko dana nakon što se u Briselu u odvojenim susretima sastao sa šefovima timova za dijalog Beograda i Prištine, Petrom Petkovićem, odnosno Besnikom Bisljimijem.

Nakon bilateralnih sastanaka Lajčaka sa pregovaračima, ni ovog puta nije došlo do dogovora o registarskim tablicama, ali je postignut napredak po drugim pitanjima, uključujući energetiku, kazao je tada Lajčak.

BONUS VIDEO: Eskobar i Lajčak posle Prištine sa istim starim porukama i u Beogradu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar