Miroslav Lajčak Foto:Milos Tesic/ATAImages

Specijalni predstavnik Evropske unije za Zapadni Balkan Miroslav Lajčak saopštio je da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o nastavku dijaloga Beograda i Prištine i sprovođenju sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa.

„Nakon posete Kosovu, otputovao sam u Beograd kako bih se pripremio za ovonedeljni sastanak glavnih pregovarača. Sa predsedikom Srbije i šefom vladine kancelarije za Kosovo Petrom Petkovićem razgovarao sam o daljem putu u Dijalogu i neophodnim narednim koracima za primenu Sporazuma o putu ka normalizaciji“, objavio je Lajčak na društvenoj mreži Iks (X).

Vučić je posle sastanka saopštio da je u razgovoru sa Lajčakom insistirao na formiranju Zajednice Srpskih opština (ZSO).

Foto:TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Vučić je u razgovoru istakao da je Srbija uvek spremna na dijalog, za poštovanje svega potpisanog i dogovorenog i ponovio da se Srbija zalaže za deeskalaciju, mir i stabilnost, koji su neophodni kako bi se obezbedio opstanak Srba na Кosovu, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još

Petković je posle sastanka potvrdio da će razgovori o ZSO u Briselu biti nastavljeni u četvrtak 16. novembra.

Lajčak je 7. i 8. novembra posetio Prištinu, gde se sastao sa zamenikom premijera Besnikom Bisljimijem i liderima kosovske opozicije.

Sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine, Petra Petkovića i Besnika Bisljimija, najavljen je za 16. novembar u Briselu.

BONUS VIDEO Bez detalja o novom statutu ZSO: U Srbiji muk dok traje preregistracija vozila na RKS tablice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar