Vladimir Kovačević Foto:Pres-služba Nove D2SP

"Svojim izjavama u javnosti državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek potvrđuje menadžersku nekopetentnost koju to mesto zahteva", izjavio je Vladimir Kovačević, predsednik stranke Nova – Da se struka pita.

Dodao je da niko nema pravo da prisilom u odabiru specijalizacija koje državi trebaju utiče na tok života mladih lekara.

„Ako su državi potrebna određena specijalizovana medicinska znanja kod lekara, to treba da se sprovede nagradama za upis takvih specijalizacija, a ne prisilom koja će rasterati ovo malo preostalih lekara i poslati ih van zemlje. Ističem već izneto u javnosti da je najefikasnija mera za popunu lekara koji nam nedostaju da ih zamolimo da se, umesto što su zauzeli direktorska mesta koja su administrativna i menadžerska, za koja se nisu školovali, vrate lečenju ljudi“, kaže Kovačević.

PROČITAJTE JOŠ

Napominje da profesiju lekara su potrošili najmanje od 6-10 godina, a država stotine hiljada dolara, zato čudi želja da rade ono za šta su nekompetentni umesto ono za šta su kompetentni.

„Potreban nam je preokret u razmišljanju i racionalizacija kadra u zdravstvenom sistemu.Tvrdim da kadar koji se ističe u javnosti po pitanju ovih problema nije u stanju, zbog manjka iskustva i znanja za ovu oblast, da valjano sprovede ove preko potrebne reforme“, zaključuje Kovačević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar