Foto:Nova.rs

Srpska lista saopštila je da su opštinski indpektori i policija u severnom delu Kosovske Mitrovice, po nalogu gradonačelnika Erdana Atića, ušle u zgradu u kojoj se nalaze prostorije Kancelarije za Kosovo i Metohiju sa nalogom da "oslobode" taj objekat jer se nalazi u vlasništvu opštine.

Navodi se da se u toj zgradi nalaze i Pokrajinski Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje i prostorije Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga.

U saopštenju koje je preneo Kosovo onlajn navodi se i da su predstavnici policije i inspektori rekli da će ponovo doći u ponedljak.

Oni su ocenili da je to očigledno početak daljeg maltretiranja građana, jer se na spisku objekata koje kosovske institucije smatraju svojim nalaze i zgrade u kojima su smešteni bolnica, Dom zdravlja, škole, fakulteti, Univerzitet.

„Ova pretnja je apsolutno deo plana proterivanja svega srpskog sa Кosova i Metohije, oduzimanja prava na rad građanima, ali i i onemogućavanje pružanja usluga građanima na Кosovu i Metohiji svih nacionalnosti koji opstaju zahvaljujući podršci države Srbije preko nadležnih institucija“, navodi u saopštenju Srpska lista.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare