Vladika Grigorije Foto:Nova S

Fejsbuk stranica na kojoj je objavljen i sa koje je šerovan video snimak u kojem se iznose brojne optužbe na račun vladike Grigorija nosi ime Javnost Srbije, a interesantno je da deli istu mail adresu sa Institutom za medijaciju iz Novog Sada. Advokat i potpredsednik Narodne stranke Vladimir Gajić za Nova.rs kaže da će danas podneti tužbu protiv NN lica zbog ovakvog targetiranja vladike, te da će Tužilaštvu za visokorganizovani kriminal dostaviti sve linkove i snimke ekrana koje govore o vezi pomenute stranice i instituta. Gajić je uveren da iza snimka stoji Srpska napredna stranka, a istog je mišljenja i potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, o kojoj takođe postoje brojni spotovi u produkciji iste stranice. Istovremeno iz Instituta za medijaciju tvrde da nemaju veze sa snimkom i da im je ukraden mail.

Vrzino kolo, reklo bi se na prvi pogled, međutim, korak po korak i cela stvar se raspetljava.

Kako je portal Nova.rs već pisao na Jutjubu se pojavio snimak u kojem se vladici dizeldorfskom i cele Nemačke pripisuje niz teških optužbi. Među njima i to da je tražio da se partijarh srpski Pavle živ sahrani, da deli verni narod na dobar i loš, ne veruje u demokratiju, podržava izvesne političke opcije i njihov je kandidat za predsednika države. Ovaj video šerovan je na društvenim mrežama, a delila ga je Fejsbuk stranica Javnost Srbije. Ovaj video ocenjen je kao direktna pretnja vladici, a povučena je paralela sa sličnim spotom koji je neposredno pred njegovu smrt objavljen i protiv Olivera Ivanovića.

Neposredno nakon objavljivanja teksta na našem portalu, snimak je nestao sa Jutjuba, ali je ostao zabeležen na društvenim mrežama.

Advokat Vladimir Gajić ubrzo je objavio da pomenuta Fejsbuk stranica deli isti mail sa Institutom za medijaciju iz Novog Sada. Zatim se u javnost pojavilo i ime Milana Krilovića iz pomenutog instituta, kao odgovornog za nastanak video snimka. Krilović je bio član Narodne partije Maje Gojković.

 

Ubrzo se i sam Krilović oglasio, demantujući da ima bilo kakve veze sa pomenutom Fejsbuk stranicom i sa video snimkom protiv Grigorija, ali i svih onih spotova koji su na istoj stranici objavljeni i protiv Dragana Đilasa, Marinike Tepić, Vuka Jeremića.

„Ovo je skandal! Ova stranica Javnost Srbije nema nikakve veze sa mnom niti sa organizacijom. Mejl [email protected] je ukraden i zloupotrebljen i sutra idem u policiju da to prijavim… Stranicu upravo prijavljujem FB kao lažnu! Izvinjavam se svima koji su imali neprijatnosti Marinika Tepić, Vuk Jeremić i svima ostalima koji su vređani sa pomenute stranice… Nemam Tviter kako bih ovu budalaštinu i tamo demantovao… „, napisao je Krilović.

Ovim povodom Vladimir Gajić za Nova.rs kaže da će već danas podneti prijavu tužiocu za visokotehnološki kriminal Branku Stamenkoviću protiv NN lica, kojem će priložiti sve linkove i skrin šotove u vezi celog slučaja.

Foto:Nemanja Jovanović

„Ja sam ih sve povezao. On nek vidi. Najavio je da će se obratiti Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, kaže da su mu ukrali mail. Meni je to prilično nelogično objašnjenje, uopšte ne znam kako se to ukrade mail i zašto bi iko krao mail, kad može da se napravi za dva minuta. To je zaista naivno objašnjenje, ali ja nisam tu da sudim. Što se mojih saznanja tiče ta stranica Javnost Srbije je kanal ne samo za kreiranje ovakvih sadržaja, već i finansiranje objava preko Fejsbuka“, kaže Gajić.

Kad je reč o Institutu za medijaciju, Gajić tvrdi da je vlasnik izvesna agencija Vekić, a da isto prezime ima i jedan od onih koje predstavljaju kao članove borda.

„Tu je i jedan od menadžera mesare Matijević, a Krilović je bio član stranke Maje Gojković. Jednostavno sve upućuje na SNS. Ovo je sve zaista vrlo opasno, jer mi smo takve hajke imali ne samo na Olivera Ivanovića, već i na Zorana Đinđića, Ivana Stambolića, pa se završilo ubistvom. To se zove jedinstveni obrazac ponašanja. Napravi se zamešeteljstvo, ubiju čoveka, pa se posle kaže da je reč o obračunu mafije. Zato očekujem da Tužilaštvo za organizovani kriminal utvrdi ko stoji iza svega“, zaključuje Gajić.

 

Snimak protiv vladike Grigorija nije jedini na ovoj stranici. Tu su slični spotovi i protiv predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, potpredsednice ove stranke Marinike Tešić, lidera Narodne stranke Vuka Jeremića i potpredednika ove partije Borislava Novakovića… Ukratko, protiv svakog ko predstavlja deo opozicije ili javno govori protiv vlasti.

Potpredsednica SSP Marinika Tepić ovim povodom za Nova. rs kaže da „nema nikakvih sumnji da iza ovoga stoji vlast“.

Marinika Tepić Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

„Koliko je režim u strahu govori to da su pored svih medija koje imaju, pored gomile laži i propagande koju dnevno plasiraju, počeli da prave i lažne fejsbuk stranice i kanale na kojima emituju najveće gadosti. Kada će im biti dosta, kada će se zaustaviti ili je sledeće da će naše slike, kao u Beogradu ’42. lepiti po banderama?! Vlast, kada joj se bliži kraj, a to smo već imali priliku jednom da gledamo, povlači sve bolesnije poteze. Ovo su potezi očajnika“, rekla je Tepić.

Sam vladika Grigorije u nedelju je tokom obraćanja vernicima, u hramu Svetog Save u Diseldorfu, rekao da na napade ne treba nikako izvraćati i da uvek treba imati na umu da je „ono što je Bogu moguće, ljudima nemoguće“.

„Kad doživite u životu da vas neko kleveta i govori rđave reči, to postaje jedan teret koji niste vi sami sebi stavili, nego vam to neko drugi stavlja ne bi li vas slomio“, rekao je u svojoj besedi na nedeljnoj liturgiji episkop diseldorfski i cele Nemačke Grigorije Durić.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare