Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

"Očigledno je da se režim pribojava vladike Grigorija i da ga vlast, bez obzira što on nije istakao kandidaturu za patrijarha, niti za predsednika, preventivno provlači kroz medijskog toplog zeca", rekao je za Nova.rs Vladimir Gajić, pravni zastupnik episkopa diseldorfskog i cele Nemačke.

Pročitajte još...

Gotovo dve nedelje traje kampanja režimskih medija usmerena protiv vladike Grigorija, nakon što je dao intervju za „Pregled dana“ Newsmax Adrie.

On je tada rekao da želi da skupim 30, ako je moguće i 300 ljudi, između 30 i 60 godina, koji su spremni da se žrtvuju za Srbiju.

Komentarišući činjenicu da je tema razgovora episkopa SPC i voditeljke „Pregleda dana“ Jelene Obućine i dalje aktuelna i da su mediji naklonjeni vlasti napisali seriju tekstova posvećenih Grigoriju, njegov advokat Vladimir Gajić za naš portal kaže da je u pitanju, pre svega, strah režima od čoveka koji, kako kaže, ima veliku popularnost u narodu.

“Ovo neće prestati sve do nekih budućih izbora. Grigorije nijednim svojim gestom nije dao povod da se ovakva hajka vodi protiv njega, osim što otvoreno i kritički govori protiv vlasti”, rekao je Gajić za Nova.rs.

Prema njegovim rečima, mogućnost da episkop diseldorfski i cele Nemačke postane objedinjujući faktor u otporu režimu je ono što plaši predstavnike vlasti.

“Oni znaju da je Girgorije veoma popularan i zato to čine. Naravno, on ne želi da ulazi u bilo kakvu polemiku ni sa režimskim medijima, niti sa njegovim kritičarima i sva je prilika da ga niko neće čuti dok se ne okonča izbor za patrijarha”, navodi on.

Gajić je dodao da medijski natpisi neće obeshrabriti Grigorija u njegovoj nameri da se aktivnije uključi u javni život Srbije.

„Ljudi treba da shvate kakvu moralnu čvrstinu i karakter ima vladika Grigorije. Oni neće njega uspeti da obeshrabre. Ti medijski napadi se odbijaju od njega kao od betona i to nema nikakav uticaj. Ja ne znam koje će on odluke da donese, ali budite sigurni da njega ta njihova kampanja ne može da pomeri iz ose u kojoj se nalazi“, napominje Gajić.

Pročitajte još...

„Vesić će izgubiti na sudu od nas“

Podsetimo, Gajić je zastupnik vladike Grigorija po tužbi koju je pomenuti episkop podneo protiv zamenika gradonačelnika Gorana Vesića zbog povrede dostojanstva, časti i ugleda.

“Prvo ročište je odloženo zbog bolesti sudije. Sud još uvek nije ni uručio našu tužbu Vesiću, niti mu je bio uručen poziv za pripremno ročište, što je veoma neobično. Posle pet, šest meseci sud se nije potrudio da to učini, pa tako nemamo ni njegov odgovor na našu tužbu. Zbog te rasprave između Vesića i vladike Grigorija, a u koju sam i ja bio uključen, zamenik gradonačelnika je protiv mene podneo tužbu, koja je meni uručena 15 dana posle podnošenja. Tu je sud bio veoma efikasan”, navodi Gajić, dodajući da je uveren da će i on i Grigorije dobiti parnice protiv Vesića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare