Vladimir Orlić i Milorad Grčić Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Od sredine januara kada je Vlada Srbije zvanično usvojila ostavku Milorada Grčiča, najveće javno preduzeće Elektroprivreda Srbije, nema direktora. Od tada pa do danas u javnosti se, ali i među zaposlenima, licitiralo sa nekoliko imena. Među poslednjima, se govori i o rešenju poput potpredsednika SNS Vladimira Orlića.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je još 12. januara 2022. godine rekao da će ime novog direktora EPS-a biti poznato za dva tri dana.

Stigli smo do kraja januara a ime još nije poznato.

Ono što je izvesno i što se do sada pokazalo kao praksa, jeste da će direktora EPS-a izabrati predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučića, a da će njegov izbor Vlada samo sprovesti u delo. Sagovornici Nove navode da je svakako sigurno da ga neće birati aktuelna ministarka energetike Zorana Mihajlović.

„Na isti način je izabran i Milorad Grčić svojevremeno, tako da je sasvim izvesno da će i novi direktor biti izabran na isti način“, navodi naš sagovornik.

Dodaje da se o njemu priča i među zaposlenima, ali i da njegovo ime nije jedino.

Ko će naslediti Grčića?

Ko će preuzeti upravljanje najvećim javnim preduzećem u Srbiji postavlja se od momenta kada je bilo jasno da Milorad Grčić odlazi.

Samo u poslednje tri nedelje spominjalo se nekoliko imana – aktuelni izvršni direktor u EPS-u Miroslav Tomašević, blizak saradnik Grčića Vladimir Marković, direktor Beogradskih Elektrana Rade Basta.

Na spisku potencijalnih kanidata našli su se i bivši ministar energetike a sada direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić ali i Zoran Đorđević, aktuelni direktor Pošta Srbije i takođe bivši ministar za rad.

Poslednjih dana pojavilo se još jedno ime – poslanika i potpredsednika SNS Vladimira Orlića.

Ko je Vladimir Orlić?

Reč je o čoveku koji kao poslanik i potpredsednik Skupštine Srbije, za skupštinskom govornicom laže, vređa, targetira i preti političkim protivnicima i svima onima koji se usude da kritikuju vlast.

Vladimir Orlic
Vladimir Orlić Foto:TANJUG/ RADE PRELIC

Time je očito stekao poverenje kod lidera stranke Aleksandra Vučića, te je na poslednjoj izbornoj skupštini SNS – a napredovao u zvanje potpredsednika stranke.

Na Vladimira Orlića je pažnja javnosti skrenuta i kada je otkriveno da se nalazi na spisku zaposlenih u Visokoj medicinskoj školi strukovnih studija u Ćupriji i da prima platu koju nije prijavio. U toj školi je angažovan i njegov kolega poslanik SNS Aleksandar Martinović.

Upravo u ovoj školi je prethodno osam profesorki ostalo bez posla.

Orlić je završio Elektrotehnički fakultet, au u Ćupriji je stručni saradnik na master studijama na predmetu „primena informaciono komunikacionih tehnologija u zdravstvu“.

Konferencija za novinare bez novinara

Orlić je nedavno „zablistao“ na konferenciji za novinare na kojoj nije bilo novinara.

Društvenim mrežama se viralno širio video snimak agencije Tanjug na kome se vidi i čuje kako Orlić pita da li neko ima pitanja a zatim se zahvaljuje i odlazi. I sve bi to bilo u redu da snimatelj nije raširio kadar tako da se na snimku vidi da u sali nema nikoga.

Osim Orlića i stolica.

Bonus video: Ne prestaje partijski rat o krivici za stanje u EPS

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare