Aleksandar Vučić, gost, emisija Intervju
Aleksandar Vučić Foto: Printscreen/RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je večeras, u intervjuu na RTS-u, današnju ostavku Milorada Grčića na mestu vd direktora EPS-a, i rekao da će novi čovek biti na čelu EPS-a za nekoliko dana.

„Za nekoliko dana doći će novi čovek na čelo EPS-a. Ono što se preksinoć  dogodilo je za nas bilo najteže“ kazao je Vučić, pa dodao:

„Ljudi u Srbiji su pred Novu godinu videli, kad sam govorio mesecima unazad o teškoj energetskoj situaciji, govorio o cenama gasa, električne energije, o besmislenim odlukama koje se donose. Cene megavat sata su eksplodirale u Nemačkoj, rast od 47 odsto. Nemačka vlada gleda kako će da izađe sa svim tim. To je situacija u kojoj morate da pronalazite rešenja. Kada su krenuli mediji bivšeg režima da objavljuju vesti protiv naše zemlje i kako je energetski kolaps u Srbiji, rekao sam OK, ako tako kažete. Ogromna nam je potrošnja radim danima, uvoz je oko 12,5-13 odsto, to je ubedljivo najmanje u regionu. Hrvatska drastično povećava cenu energenata od aprila“ kaže Vučić i naglašava da je mnogo novca za uvoz potrošeno jer je cena visoka.

„Plaća Vlada, dobra je finansijska situacija. Javni dug tražimo striktno pod kontrolom, ispod 60 odsto BDP-a, 57 odsto. Srbija je bolja od svih. Kad sam postao predsednik Vlade bila je 79 odsto u odnosu na BDP. Inflacija u Srbiji biće najniža, niža od Nemačke“.

Vučić je govoreći o EPS-u rekao i da je bilo nedovoljno investiranja iako je novac postojao i postoji.

„Nedovoljna posvećenost u Elektromrežama, govorim o dalekovodima, mora ODS da menja brže drvene za betonske bandere, moraju da se čiste grane, da zbog snega ne popadaju, to je sve subjektivni faktor i morali smo bolje da uradimo. Ovo posmatram kao tragediju u našim odnosima unutar vlasti, jer hoću da se bolje i više bore“ kazao je.

Upitan kako komentariše Grčićeve kritike na račun Zorane Mihajlović, Vučić je rekao:

„Grčić verovatno nju (Zoranu Mihajlović) smatra krivcem za svoj odlazak“.

O čemu je još govorio Aleksandar Vučić gostujući na RTS pročitajte u posebnom tekstu.

****

BONUS VIDEO: Najava Novine NOVA za 13. Januar