Novinarka odgovorila Orliću: Nećete vi nikog gurati u jame

Politika 10. mar. 202111:29 > 12:24
Podeli:
Vladimir Orlić Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Vladimir Orlić, potpredsednik Skupštine i poslanik SNS, naveo je sinoć na Tviteru da "tajkunski 'mediji' i njihovi saučesnici, koji služe jedino tome da besomučno vode hajku kroz bedne pokušaje da kriminalizuju i oklevetaju jednu porodicu - sad zapomažu iz jame koju su drugima kopali". Na ovaj njegov tvit odgovorila je urednica Južnih vesti Gordana Bjeletić i poručila mu da "neće nikoga gurati u jame"

TV Pink i provladini tabloidi preko svojih naslovnih strana sinoć su nacrtali metu novinarima KRIK-a, povezujući ih sa grupom Veljka Belivuka, nakon čega su NUNS, novinari nezavisnih redakcija i deo javnosti izrazili protest i pružili podršku tom istraživačkom portalu, što preko medija, što na društvenim mrežama.

Potom se na Tviteru oglasio Vladimir Orlić, potpredsednik Skupštine, poslanik SNS i jedan od članova delegacije SNS koja će učestvovati u dijalogu vlasti i opozicije.

„Tajkunski ‘mediji’ i njihovi saučesnici, koji svi skupa služe jedino tome da besomučno vode hajku kroz bedne pokušaje da kriminalizuju i oklevetaju jednu porodicu – sad zapomažu iz jame koju su drugima kopali. ‘Opasno je kad kažu da imaš veze s kriminalom!’ Ma, je li? Od kad to“, naveo je Orlić.

Na te njegove navode reagovala je urednica Južnih vesti Gordana Bjeletić.

„Nećete Vi nikoga gurati u jame. Vidi se da imate želju, ali nemate snagu“, navela je ona na Tviteru.

Više provladinih tabloida objavilo je na naslovnim stranama svojih izdanja za 10. mart navode da Belivuk sarađuje s portalom KRIK-a, da je to njegov „privatni medij“, s kojim ima „tajni dil“. U istom tonu pričalo se i na TV Pink.

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) objavila je potom da se opet našla na meti provladinih medija koji pokušavaju da je diskredituju, ovog puta direktno je povezivajući s uhapšenim vođom kriminalne grupe Veljkom Belivukom.

„KRIK je po ko zna koji put meta prorežimskih medija koji na svaki način pokušavaju da diskredituju naš rad. I ovaj put nam vaša podrška neizmerno znači. Hvala Vam što ste uz nas, a mi vam obećavamo da ćemo nastaviti da istražujemo kriminal i borimo se protiv laži“, objavio je KRIK na svom nalogu na Tviteru.

Dolovac da se hitno oglasi

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić izjavio je da su mediji pod kontrolom vlasti „pokrenuli zaumnu i veoma opasnu akciju povezivanja nezavisnih i profesionalnih novinara sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka, ne bi li sa državnih funkcionera skinuli odgovornost za nastanak, jačanje i zlodela ove i drugih kriminalnih grupa koje su se poslednjih godina namnožile u Srbiji“.

„Informacije televizije Pink i režimskih tabloida o vezama istraživačkog portala KRIK i Belivuka su besmislene konstrukcije i u te neistine ne može da poveruje niko ko iole prati javnu scenu i rad redakcije KRIK-a. Ali, veliki je problem što su velikom broju građana dostupni samo mediji koji plasiraju i šire te gnusne laži i zato je bezbednost naših hrabrih koleginica i kolega koji godinama unazad pišu o korupciji i kriminalu sada opasno ugrožena”, naveo je Bodrožić u pisanoj izjavi.

Dodao je i da očekuje da se državna tužiteljka Zagorka Dolovac i postupajući tužilac u predmetu Mladen Nenadić pod hitno oglase i skinu nacrtanu metu sa novinarki i novinara KRIK-a.

„Ali i (da) upozore državne funkcionere i njima poslušne medije da ne remete i dezavuišu istragu o zločinima i krivičnim delima organizovanih kriminalnih grupa“, poručio je predsednik NUNS-a.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar