Kampanja Ferka najavila tribinu u Zrenjaninu Foto: N1

Kampanja za fer izbore - Ferka organizuje tribinu u Zrenjaninu u ponedeljak 18. marta.

Na tribini govoriće: profesorka FPN Snježana Milivojević, novinarka Biljana Lukić, voditelj i autor emisije Mentalno razgibavanje Marko Stepanović, profesor FDU Ivan Medenica i student FPN Dušan Trifunović Milešić.

Kampanja FERKA okuplja organizacije civilnog društva, lokalne aktivističke grupe, studente, pravnike i sve građane koji ne odustaju od borbe za fer izborne uslove.

PROČITAJTE JOŠ

U susret predstojećim lokalnim izborima, kao centralni zahtev kampanje FERKA traži se da se predsednk države Aleksandar Vučić uzdrži od učešća u izbornoj kampanji za izbore na kojima formalno nije kandidat. Njegovo učešće na lokalnim izborima kao nosioca liste, kao i učešće u funkcionerskoj kampanjii, predstavlja kršenje temeljnih principa demokratije, fer i slobodnog izbornog procesa, kao i sukob interesa i zloupotrebu državnih resursa.

Kampanja je startovala tribinom u niškom Narodnom pozorištu, na kojoj su sa građanima razgovarali advokat Rodoljub Šabić, direktorka Građanskih inicijativa Maja Stojanović, aktivisti grupe mladih “Borba” Emilija Milenković i Dimitrije Dimić, i aktivista iz Niša Miloš Bošković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar