Kako je RTS izveštavao o devetim protestima Srbija protiv nasilja u drugom Dnevniku
Kako je RTS izveštavao o devetim protestima Srbija protiv nasilja u drugom Dnevniku

Večeras su u Beogradu i gradovima širom Srbije održani protesti "Srbija protiv nasilja". U prestonici su građani nakon okupljanja ispred Skupštine - došli do zgrade TV Pink. Vest o protestu provukla se u Dnevniku RTS, dok se za gledaoce Pinka - protest nije ni desio.

RTS je u svom Dnevniku 2 o protestu „Srbija protiv nasilja“ izvestio najavljujući događaj kao pretposlednju vest pre vremenske prognoze.

Prethodile su najavne vesti o Kosovu i Metohiji, Republici Srpskoj, zločinu u Bratuncu i nemirima u Francuskoj.

PROČITAJTE JOŠ

Uključenje uživo sa protesta usledilo je oko 19.48. Pre toga RTS je izveštavao o tome kako protestuju građani u Francuskoj.

Kako je izveštavao Pink? 

U Dnevniku TV Pink, ispred čije se zgrade večeras protestovalo nije se našlo mesta za vest o okupljanjima u Boegradu i drugim gradovima Srbije, ali je zato dok je trajao protest ispred zgrade ove televizije čak četiri puta pušten prilog o tome kako Željko Mitrović tradicionalno obezbeđuje letovanje za decu bez roditeljskog stranja iz cele Srbije.

Zanimljivo je da je TV Pink sa prethodnih osam okupljanja „Srbija protiv nasilja“ u specijalnim emisijama pratila dešavanja uživo.

Osim u Beogradu, građani su šetali u Smederevu, Subotici, Kragujevcu, Leskovcu, Šapcu, Zrenjaninu, Pirotu, Vranju, Žagubici, Kraljevu, Kuršumliji, Jagodini, Prokuplju i Temerinu.

***

BONUS VIDEO: Da li uporno ignorisanje vlasti zahteva građana mogu da promene tok protesta protiv nasilja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar