Aleksandar Jovičić Foto: N1

Aleksandar Jovičić, član Predsedništva SNS kaže da je Borislav Stefanović danas izjavom protiv Kriznog štaba i vodećih epidemiologa i stručnjaka još jednom pokazao da je jedini program i ideja njega i njegovih kolega da napadaju sistem i Aleksandra Vučića i minimalizuju sve što je za osam godina urađeno u Srbiji.

„A na njihovu veliku žalost urađeno je mnogo“, kaže Jovičić u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

„Stefanović je očigledno besan što su Krizni štab i Vlada Srbije zajedničkim radom i razumnim koracima i merama uspeli da se jedna mala Srbija u borbi sa svetskom pandemijom korona virusa bolje izbori nego većina velikih evropskih i svetskih država“, navodi Jovičić reagujući na kritike Stefanovića na račun kriznog štaba i države.

Dodaje da Borku Stefanoviću, kao i „njegovim kompanjonima“ Ðilasu, Jeremiću, Obradoviću i Mariniki Tepić smeta stabilna Srbija jer im, kako kaže, to umanjuje šanse da se vrate na vlast i dovrše pljačku koju su u kontinuitetu više od deset godina činili.

„Licemer Stefanović kritikuje Moravski koridor koji će biti završen za četiri godine i čime će gotovo cela Srbija biti povezana auto putevima. I to smeta čoveku koji je bio na vlasti kada je Koridor 10 zidan kao Skadar na Bojani i „otvaran” svaki put samo pred izbore i pred kamerama“, kaže Jovičić.

Dodaje da dok su „Ðilas, Stefanović i Jeremić kao desperadosi pustošili Srbiju“, nije završena ni jedna deonica auto puta, a, kako tvrdi, Aleksandar Vučić im smeta jer je Srbija za četiri godine dobila 320 km auto-puta.

Jovičić kaže da je u 2019. kroz Srbiju prošlo 65 miliona vozila dok je 2011. nije bilo ni 28 miliona.

„Sve o čemu je Stefanović govorio u psihologiji se zove ‘sistem ogledala’, a to je kao kada lopov viče ‘drž’ te lopova'“, navodi Jovičić i nabraja da je reč o rekorderima po broju propalih privatizacija, uništenih firmi i pola miliona otpuštenih ljudi, a „sada napadaju predsednika Vučića i govore besmislice o malim platama i penzijama“.

Jovičić navodi i da su kriminal i korupcija bili glavni mehanizmi funkcionisanja prethodnog sistema vlasti, koja je od države napravila „mafijašku hobotnicu“.

„Sigurno je Borko Stefanović besan što je Vučić isekao hobotnicu pipke i što smo jedva uspeli da vratimo državu na kolosek gde se poštuju zakoni, a ne ono što zatvoreni krug mafijaša i tajkuna odluči“, naveo je Jovičić, a Stefanoviću je poručio da je najbolje da se on i njegovi saborci ne pojavljuje pred građanima, jer su im, kako kaže, oni još 2012. poručili da su „ružna prošlost“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare