Podeli
Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Prema Forbsovoj listi koja rangira zemlje po bezbednosti od kovida Srbija je 99 od 100 zemalja. Iza nas je samo Kolumbija, a u društvu smo Moladavije, izjavio je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović.

U današnjem obraćanju na Fejsbuku Stefanović je dodao:
“Srbija je na listama koje pokazuju stanje demokratije u društvu sa izbornim autokratijama poput Belorusije, Mađarske, Turske. Samo na jednoj listi Srbija je na vrhu. Vučićev režim je od Srbije napravio najkorumpiraniju zemlju u Evropi prema podacima Instituta u Bazelu”, rekao je Stefanović.

Kako dalje kaže „ako ovome dodamo da režim uporno obmanjuje i domaću i međunarodnu javnost i da je čak po priznanju doktora Predraga Kona objavio netačne brojeve umrlih od kovida, jasno je zašto je odgovor o finansijskom aranžmanu između UKEF i Vlade Srbije za izgradnju “Moravskog koridora“, tražio od ambasadorke Velike Britanije u Srbiji, kao i izvršnog direktorora UKEF-a.

“Detalji ovog dogovora su umotani u tajnovitost i mrak, bez bilo kakvog opravdanog razloga. Verujemo da spomenuti finansijski aranžman između UKEF i Vlade Srbije mora biti  otvoren za javno istraživanje, uvid i potpuno trnansparentan. Ne postoji
ništa u vezi ovog kreditiranja i obezbeđivanja finansijske kreditne potpore izgradnji “Moravskog koridora” što mora biti sakriveno, posebno jer je UKEF javna agencija, pod javnom i državnom kontrolom Ujedinjenog kraljevstva, koja se finansira od strane britanskih poreskih obveznika”, navodi Stefanović i dodaje da veruje da je javno finansiranje, budžetiranje, kreditiranje i pravljenje aranžmana sa stranim Vladama kojima se dodatno kreditno opterećuju naši građani, stvar sa kojom mora biti upoznata nasa javnost.

Komentari

Vaš komentar