Miloš Jovanović Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas da Srbija ne sme da uvede sankcije Ruskoj Federaciji, jer bi to bilo suprotno našim vitalnim nacionalnim interesima.

„Ne zaboravite da ovo nije sukob Rusije i Ukrajine već Zapada i Rusije i da bi svako naše svrstavanje na stranu Zapada – a uvođenje sankcija upravo to i jeste – direktno ugrozilo naše vitalne interese, od Kosova i Metohije, preko položaja srpskog naroda u Crnoj Gori, do Republike Srpske”, istakao je predsednik DSS-a u intervjuu za Danas.

On je ocenio da su u svim tim pitanjima nacionalni interesi Srbije ugroženi od strane Zapada i da se to neće promeniti makar mi i uveli sankcije Ruskoj Federaciji.

„U svim tim pitanjima koje sam spomenuo, Srbija ima direktnu podršku Ruske Federacije i to će se svakako promeniti, ako se u ovom sukobu budemo svrstali uz Zapad“, naveo je Jovanović. Jovanović, koji je lider koalicije NADA, naglasio je da njegov stav „nije pitanje nikakve rusofilije, već očuvanja sopstvenih interesa“.

„A ja mislim uz to i sopstvene časti i dostojanstva što nisu nevažne kategorije u istoriji jednog naroda“, ukazao je Jovanović. Na pitanje Danasa da li su tačne tvrdnje nekih opozicionih političara da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ucenjen i da će pristati na sve ucene koje dolaze sa Zapada, lider DSS-a je rekao da „ne raspolaže tim saznanjima“ i dodao da „nema običaj da se bavi kafanskom politikom“.

BONUS VIDEO: Srbija glasala za suspenziju Rusije iz Saveta za ljudska prava UN

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare